Política

Guerra al Pròxim Orient

Estats Units envia un segon portaavions a la Mediterrània

L’‘USS Eisenhower’ navega cap a la zona en el marc d’una missió programada fa temps però podria afegir-se al contingent enviat en suport d’Israel

El Pentàgon avisa que no permetrà una “escalada” del conflicte

El portaveu de Defensa dels Estats Units, John Kirby, ha anunciat aquest dimecres que el Pentàgon enviarà un segon portaavions a la Mediterrània.

Kirby ha explicat que l’USS Dwight D. Eisenhower arribarà la setmana vinent a la regió en el marc d’un “desplegament programat des de fa molt de temps”. “Inicialment creuarà l’Atlàntic i s’endinsarà a la Mediterrània, on estarà disponible si és necessari”, ha indicat.

En aquest sentit, no ha aclarit si el vaixell es desplegarà al sector oriental de la mar, on des d’ahir es troben el portaavions USS Gerald R. Ford i els seus grups d’atac amb finalitats de “dissuasió”. Segons ell, encara no hi ha “cap decisió operativa” al respecte, tot i que no ha descartat que “un segon portaavions” s’uneixi al primer. “Això podria passar, no ho sé”, ha admès.

Sí que ha insistit que el contingent que ja ha arribat a la Mediterrània oriental té la missió de “deixar clar a qualsevol actor”, sigui un grup terrorista o un Estat, “que pensi, amb intencions hostils, que aquest és el moment d’ampliar i expandir el conflicte, que prendrem seriosament els nostres interessos de seguretat nacional”.

El Comandament Central dels Estats Units (Centcom, les sigles en anglès) va informar dimarts que l’USS Gerald R. Ford i el seu grup de destructors havien arribat a la zona per donar suport a Israel en la guerra contra Hamàs i evitar una escalada del conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia