Política

Ridao proposa incrementar els llocs de treball amb el 2,5% del PIB

El principal candidat d'ERC a les eleccions, Joan Ridao, ha proposat incrementar de l'1,5 al 2,5% del PIB els recursos destinats a polítiques per a la creació de llocs de treball, ja que es calcula que la recessió econòmica comportarà la pèrdua de 250.000 llocs de treball en un any i mig.

Segons Joan Ridao, el balanç de la situació econòmica produïda en els últims quatre anys "és positiu" perquè l'economia ha crescut globalment a Catalunya en més del 4% i es preveu un creixement per al 2008 d'entre el 3 i el 3,5%, encara que l'"augment ja sigui molt menor que en anys anteriors".

Ridao ha estimat que ara mateix ja hi ha uns 34.000 llocs de treball menys que en el quart trimestre del 2007, cosa que planteja "el repte" de crear nous llocs de treball alternatius als que es perden.

També ha tornat a insistir en la necessitat que el sou mínim interprofessional creixi fins a l'equivalent del 60% del sou mitjà, fet que significa que en cap cas quedi situat per sota dels mil euros mensuals.

Immigrants
Una altra mesura proposada pel cap de llista d'ERC per Barcelona és que la Generalitat tingui plenes competències per propiciar la "contractació en origen" dels treballadors immigrants que desitgen treballar a Catalunya, i una millora de les condicions en què té lloc la subcontractació d'unes empreses per altres a fi de disminuir la sinistralitat laboral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.