Política

Ridao diu que el PP es passa la campanya escopint bilis com la nena de l'Exorcista

El principal candidat d'ERC a les eleccions, Joan Ridao, ha afirmat, en referència a la desqualificació que va patir dijous la socialista Carme Chacón per part de la candidata popular Dolors Nadal, que el PP es passa la campanya "escopint bilis" com la nena de la pel·lícula de l'Exorcista.

Joan Ridao ha lamentat que en la campanya electoral "algunes forces insisteixin en l'insult i la desqualificació" cap a altres candidats, i en aquest sentit, ha esmentat el cas ocorregut dijous quan la candidata del PP va acusar la del PSC d'utilitzar el seu embaràs amb finalitats electorals.

"Es tracta d'un atac desproporcionat i injust i tinc la impressió que aquella nena de la qual parlava (Mariano) Rajoy en el seu cara a cara ha de ser la de l'Exorcista, que com recordaran, és aquella que es passava tota la pel·lícula escopint bilis".

En l'"equador" de la campanya, Ridao ha destacat, a l'hora de fer balanç, que "aquesta campanya s'ha iniciat amb una extraordinària desmobilització per part de la gent, encara que afortunadament a poc a poc s'incrementa l'interès, però lamento que algunes forces insisteixin en l'insult i la desqualificació, perquè això no afavoreix la participació".
Segons Ridao, "ERC es juga molt en aquestes eleccions, el país es juga molt, i si molts catalanistes s'acaben abstenint, això sol beneficiar el PP i el PSOE i es torna en contra de Catalunya".

Sobre el debat electoral que es va celebrar dijous a la nit a TVE entre candidats de tots els grups representats al Congrés, Ridao l'ha valorat positivament perquè "s'ha tractat de la primera mostra de pluralitat política dels mitjans de comunicació de l'Estat, entestats com estan a afavorir el bipartidisme". "Es vol transmetre la sensació que a Espanya només existeixen el PSOE i el PP, -ha assenyalat- quan resulta que, al marge d'aquests partits, hi ha vida, i fins i tot vida intel·ligent".

Respecte a un altre debat televisiu, el que tindrà lloc aquesta nit a TV3, Ridao ha indicat que "afortunadament, a Catalunya hi ha molta pluralitat i aquesta es reflectirà en el debat", i ha afegit que el pensa afrontar "amb molta tranquil·litat, evitar l'atac i la desqualificació, no insultar ningú i espero la mateixa reciprocitat, i que serveixi per explicar les propostes i poder-les contrastar".

En opinió del cap de llista d'ERC per Barcelona, el nou sistema de repartiment dels espais electorals en els mitjans de comunicació públics catalans, conegut ja com el de "la forquilla", ha millorat "el marge de maniobra dels informadors per primar l'interès informatiu". "És un sistema que segurament no satisfà ningú però que, en relació amb l'anterior, és molt millor", ha apuntat.

"A mi no m'obsessiona el minutatge, -ha precisat- i vull pensar que es garanteix la proporcionalitat, i espero que la informació referida a ERC, que és la quarta força de l'Estat i té 650.000 vots, estarà degudament reflectida".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona