Política

rússia

Les autoritats russes entreguen finalment el cos de Navalni a la seva mare

L’opositor rus va morir el 16 de febrer passat en un penal a Sibèria i la seva família havia denunciat pressions per celebrar un funeral secret

El cos del dissident rus Aleksei Navalni, mort sobtadament el 16 de febrer passat després d’un llarg captiveri en un penal a Sibèria, ha estat finalment entregat aquest dissabte a la seva mare. Així ho ha confirmat Kira Yarmish, portaveu de l’equip de l’opositor rus que va desafiar obertament al president Vladímir Putin. “El cos d’Aleksei ha estat entregat a la mare. Gràcies a tothom qui ho ha exigit juntament amb nosaltres”, ha escrit Yarmish en una publicació a la xarxa X, en la qual afegeix desconèixer si les autoritats permetran que se celebri un funeral “com vol la família i com es mereix Aleksei”.

Després de la seva mort, Liudmila Navàlnaia, mare del dissident rus, es va desplaçar fins al penal amb els seus advocats per reclamar el cos del seu fill, però les autoritats es van negar a fer-ho al·legant que encara li havien de fer proves per aclarir les causes de la mort.

Fins i tot va presentar una denúncia. Tot i les seves reclamacions i apel·lacions públiques directes a Putin, les autoritats es negaven no només a donar-li el cos sinó també a deixar-li veure. Finalment, va poder veure el cos del seu fill, però no se’l va poder endur per enterrar-lo. Les autoritats, va denunciar posteriorment ella mateixa en un vídeo, van amenaçar-la amb no donar-li, fer-li alguna cosa al cos o enterrar-lo en el mateix penal on va morir si no es comprometien a enterrar-lo ràpidament i d’amagat. Aquest mateix dissabte, la vídua del dissident rus, Iúlia Navàlnaia, havia tornat a reclamar el cos del seu home en un vídeo a YouTube, en el qual acusa Putin de tenir-lo com a ostatge i posa en entredit la fe ortodoxa del mandatari rus de la qual li agrada vantar-se.

Des del primer dia de la mort de Navalni seva família ha acusat Putin de la seva mort i també els líders occidentals, com ara el president dels EUA, Joe Biden. El mandatari nord-americà ha assegurat que no hi ha cap dubte que Putin és el culpable de la mort de Navalni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona