Política

Jordi Ausàs: "Si el govern espanyol incompleix l'Estatut, obre la porta al concert econòmic"

El conseller de Governació i Administracions Públiques, el republicà Jordi Ausàs, ha avisat aquest dimarts que "si el govern espanyol i el PSOE incompleixen el mandat de l'Estatut" obriran la porta a reclamacions com el concert econòmic. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Ausàs ha assegurat que "si el dia 9 no hi ha acord en el finançament tal com marca l'Estatut s'estarà davant d'un nou incompliment del govern espanyol". En aquest cas, ha reclamat una resposta unitària i ha avisat que "el govern de la Generalitat s'ha de plantar i hi ha d'haver una resposta clara, en la qual es digui que l'executiu català es deu als seus ciutadans i a l'Estatut".

Ausàs ha recordat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i altres formacions van impulsar fórmules de finançament pròximes al concert econòmic i ha recordat que "altres partits que no venien d'aquesta cultura política fa poc que també han posat sobre la taula el concert econòmic, per si el nou model de finançament no es pren seriosament per part del govern espanyol".

A quatre dies de la data fixada per l'Estatut perquè hi hagi un acord sobre finançament, Ausàs ha destacat que el sistema que s'ha d'implantar "queda prou clar en una llei orgànica com és l'Estatut i les lleis s'han de complir". El conseller ha advertit que "amb el finançament no s'hi juga", ja que "és la clau del progrés i el benestar dels ciutadans". Per Ausàs, "la negociació no és pot convertir en una subhasta".

El conseller ha recordat "aquest és un Estatut constitucional i no pot ser retallat per interpretacions de tota mena ni per la conjuntura política". Per això, reclama una "posició unitària del govern i de l'oposició, amb el suport de la societat catalana, la societat civil, els empresaris, els sindicats i el món associatiu", per donar resposta unitària des del catalanisme polític a "qualsevol intent de no complir allò que marca l'Estatut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY