Política

Els oficialistes d'ERC s'imposen en tots els congressos regionals del cap de setmana

En les quatre cites que tenien els militants d'ERC aquest cap de setmana per triar les executives regionals de Catalunya Central, Penedès, Illes i Catalunya Nord s'ha complert l'aritmètica. Els candidats oficialistes es presentaven a les votacions amb un percentatge de vot prou superior al dels crítics en el cas de la Catalunya Central, mentre que a les Illes i a la Catalunya Nord només s'hi presentava una llista oficialista.

En el cas del Penedès, Reagrupament.cat es presentava en solitari contra el bloc unitari de Puigcercós, Carod i Uriel Bertran. Aquesta regió és l'única en què el nou Reagrupament Independentista s'ha dividit i ha anat en llistes diferents. 

Sigui com sigui, no hi ha hagut sorpreses. La Federació de la Catalunya Central d'ERC ha elegit com a president Jordi Serra, el candidat que propugnava la direcció del partit i que també comptava amb el suport dels afins a Carod-Rovira. Ha obtingut  una còmoda victòria de 173 vots davant els 75 aconseguits pel candidat crític Marc Gès. El nou president intercomarcal d'ERC era fins a la setmana passada el president d'aquest partit a la comarca d'Osona, i entre 2005 i 2007 va ser alcalde de Roda de Ter.

Al Penedès, la victòria del candidat oficial també era previsible. Ivan Faccia, actual regidor de Cunit, s'ha imposat amb un 75% de vots, gràcies al suport dels dos sectors oficialistes del partit i també gràcies als vots d'Esquerra Independentista. Faccia pren el relleu de Miquel Carrillo. Faccia ha aconseguit 98 vots, mentre que Carles Rion, l'altre candidat que representa el sector de Reagrupament, ha obtingut el suport de 32 militants.

El proper cap de setmana serà el torn de Barcelona ciutat, on ho concorren fins a quatre candidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.