Política

Mas acusa Montilla de voler "desinflar" el front català pel finançament

Finançament

El secretari general de CDC i president de CiU, Artur Mas, ha sortit al pas de la possible reunió que haurien mantingut José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla el passat 4 de setembre, tot acusant el PSC d'intentar "desinflar" el front català per tancar una proposta de finançament, al temps que sospita que els socialistes catalans busquen una "entesa directe" amb el PSOE que, segons la seva opinió, tindria "tot l'aire d'anar preparant el terreny perquè hi hi hagi una negociació clarament a la baixa".

"Ja fa força setmanes que sospitem que el PSC està fent marxa enrere en la pretensió de fermesa, contundència i dels interessos de Catalunya. Estan aplanant el camí perquè tot això no vagi tan bé com ens havíem imaginat", ha advertit en roda de premsa. Mas ha demanat igualment "transparència" i que s'informi del contingut de la reunió entre el president del govern espanyol i el de la Generalitat. 

Puigcercós lamenta que hi hagi "hooligans" al PSC i CiU

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reclamat aquest divendres que hi hagi un acord dels tres partits del Govern i el principal partit de l'oposició, CiU, sobre les bases del nou model de finançament, abans del 30 de setembre, primer dia del Debat de Política General al Parlament.

Puigcercós, que ha demanat a "la gent assenyada de CiU, PSC i del Govern" que faci el possible per arribar a aquest acord i ha tornat a desitjar que el PP se sumi a aquest acord, ha apostat per la unitat perquè aquesta és "l'única posició de força que entendran a Madrid", al temps que ha lamentat que hi hagi "hooligans" a les files del PSC i CiU que rebutgin aquest acord.

Aquest extrem ha estat rebutjat per Artur Mas, que s'ha referit a Puigcercós amb aquestes paraules: "Hi ha gent que a vegades té la impressió que el que viu ell ho trobarà a tot arreu. A CiU no hi ha  hooligans"

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.