Política

Montilla demana que es treballi "més i millor" per superar la crisis

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tancat la seva intervenció en el debat de política general al Parlament, fent una crida als ciutadans. Montilla ha dit que Catalunya "necessita de tota la societat per sortir de la crisi" i ha demanat que es treballi "més i millor segons els valors de la nostra societat, el treball i l'empenta". "Si tothom fa una mica, la crisi serà més curta i la recuperació més ràpida", ha afegit.

Montilla ha iniciat el debat parlant de la crisi i ha dit que és de "diagnòstic obert" i de "pronòstic greu". Amb tot, ha afirmat que no creu que les intervencions necessàries per salvar algunes entitats financeres de Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit "arribin a casa nostra".

Segons Montilla, l'esquema de les mesures que adoptarà el govern davant la crisi és el següent: crear un clima col·lectiu per mantenir el diàleg i el pacte social, cosa que serà "més necessària que mai", procurar que ningú quedi enrere, estimular l'activitat econòmica, mantenir el ritme inversor en serveis públics i infraestructures, i administrar els recursos públics amb "rigor, austeritat i eficiència".

Montilla ha repassat la feina de cadascun dels departaments de la Generalitat de Catalunya i ha reivindicat la feina feta fins ara sense fer autocrítica. Montilla ha remarcat que, malgrat els problemes "que existeixen i pesen", el desplegament de l'Estatut no s'ha parat, que és precisament el que els "adversaris del progrés de l'autogovern" haguessin desitjat, "com si l'Estatut no fos una llei orgànica en vigor".

Ensenyament
En un moment en què el projecte de llei d'Educació acaba d'entrar al Parlament per començar el període de debat i esmenes, Montilla ha anunciat: "implantarem una avaluació de competències en tots els alumnes que acabin la primària", una eina més que ha de ser "clau en la millora de la qualitat del sistema". El president ha concretat que la mesura començarà a aplicar-se entre els estudiants que hagin fet sisè durant aquest curs 2008-2009.

Així mateix, Montilla ha mostrat la disposició del departament d'Educació d'"obrir un debat social sobre el calendari escolar", ja que "fa falta que la comunitat educativa, les famílies i els agents socials i econòmics opinin i proposin iniciatives sobre com adaptar el calendari escolar a les necessitats actuals".

Finançament
Montilla ha insistit que la preocupació pel futur del finançament o pels efectes d'una futura sentència del Tribunal Constitucional (TC) respecte a l'Estatut no poden paralitzar el govern. El president ha manifestat la "insatisfacció" del govern per l'incompliment del termini del 9 d'agost per acordar el finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.