Política

Bush reconeix que l'elecció d'Obama "ha fet història"

Un altra mostra d'esportivitat dels republicans dels Estats Units després de la derrota electoral d'aquesta matinada. L'encara president del país, George Bush, ha reconegut en una compareixença pública retransmesa per televisió en directe aquest dimarts a la tarda, hora catalana, que el procés electoral en què s'ha escollit Barack Obama com a nou inquilí de la Casa Blanca "ha fet història"

A més de donar l'enhorabona al candidat demòcrata com a guanyador, Bush també ha felicitat el seu company del Partit Republicà, John McCain, per la campanya feta, que li ha permès obtenir un resultat que només el separa un 5% en el total de vots populars recollits a les urnes, una diferència menor del que vaticinaven les enquestes.

L'actual president dels nord-americans ha anunciat que convidarà el seu successor electe a visitar la Casa Blanca abans del traspàs de poder, i ha afirmat que els ciutadans del seu país, especialment els afroamericans, s'han de sentir orgullosos perquè el 20 de gener un home negre prendrà possessió del despatx oval, per primera vegada a la història en un país multiracial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.