Política

Castells i Homs es limiten a constatar les diferències sobre l'oferta Solbes

Finançament

El conseller d’Economia, Antoni Castells, i el màxim negociador de CiU en matèria de finançament, Francesc Homs, es van limitar ahir a constatar, després d’hora i mitja de reunió, les diferències que mantenen sobre l’última oferta de Solbes. Si bé els dos polítics van coincidir en el diagnòstic d’insuficiències, el dirigent de la federació considera que alguns dels punts que Castells destaca com a avenços només apunten a un voluntarisme de l’executiu de Zapatero que queden neutralitzats per insuficiències.

Homs va sortir “preocupat” en considerar que la negociació entra ara, al seu entendre, en un carreró sense sortida que no conduirà al compliment de l’Estatut. En aquest sentit, va recordar que cap de les variables per determinar la despesa que preveu l’autogovern han estat tingudes en compte i, a més, critica que el ministre hagi apuntat algunes que van contra interessos catalans. No es van emplaçar a cap nova trobada. 

Castells es va comprometre a fer arribar a CiU la resposta a Solbes que prepara el tripartit, un cop estigui enllestida, tot i que no es preveu que reculli cap aportació de la federació.

ERC i ICV, per la seva banda, van fer arribar ahir a Castells les seves observacions sobre el document del ministeri. A última hora l’equip de treball de la conselleria perfilava el text final i no s’havia confirmat que avui se celebri la reunió de la part catalana de la Comissió Mixta que ha e donar el vistiplau a les observacions que el govern enviarà a Madrid.

El document d’ERC, de quatre pàgines, recorda que Esquerra no va fer costat a l’Estatut i que, per tant, el model que avui s’està negociant no és el seu. Això no obstant, tenint en compte que l’Estatut ha estat ratificat en referèndum, exigeix que es respecti. Pel que fa la part més tècnica, reclama que la població sigui el criteri bàsic, però amb dues puntualitzacions per tenir en compte la població estrangera i la major de 65 anys o susceptible de rebre ajuda a la dependència. Exigeix que es respecti el principi d’ordinalitat i el de lleialtat institucional i que es creï un fons per als territoris amb dues llengües. ERC, finalment, no inclou xifres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA