Política

Montilla: "La CiU de 1993 tenia més sentit d'Estat que la d'ara"

Convergència i Unió ha perdut sentit d'Estat i de la responsabilitat en els últims anys. És el diagnòstic del president de la Generalitat, José Montilla, que, com a primer secretari del PSC, ha tancat aquest divendres al vespre les IV Jornades Interparlamentàries dels socialistes catalans.

En adreçar-se als diputats del seu partit en el discurs final de la jornada, Montilla ha defensat la decisió del PSC de votar a favor dels pressupostos de l'Estat de 2009 per ajudar l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero a tombar el veto als comptes votat al Senat pel PP, CiU, ERC i ICV, aquests dos últims partits, socis dels socialistes en el govern de la Generalitat.

El president ha defensat els pressupostos estatals perquè "són bons per a Catalunya", especialment perquè contenen "un paquet de mesures que ens beneficien i perquè apliquen la disposició addicional tercera de l'Estatut, amb més de 4.600 milions d'euros que alguns haurien deixat perdre per tacticisme".

"Els socialistes catalans hem hagut de suportar molta pressió aquests dies, però hem aguantat responsablement, tenim una responsabilitat i un sentit d'Estat que altres no tenen. Per a algunes forces tot és pur tacticisme i fariseisme, això sí, edulcorat amb proclames patriòtiques", ha afegit en referència a CiU.

Immediatament ha recordat que, el 1993, amb l'últim govern de Felipe González, CiU va votar a favor dels pressupostos "quan era decisiva". "En aquella època, amb Miquel Roca, van evitar la devolució dels pressupostos, segur que per contrapartides, però també per sentit de país", ha recordat. I ha afegit que "la CiU de 1993 tenia molt més sentit d'Estat, de la responsabilitat i de la lleialtat. És normal que hi hagi gent que no reconegui en la CiU d'avui la força que va governar 23 anys".

Pel que fa al finançament, Montilla ha anunciat que "les posicions són més acostades ara que fa unes setmanes, però encara s'és lluny del bon acord".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.