Política

Zapatero convoca una reunió a la Moncloa per arribar a un principi d'acord sobre finançament aquest cap de setmana

Política

El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya pretenen tancar un principi d'acord sobre finançament aquest cap de setmana. Els contactes de les últimes setmanes, que segons fonts pròximes a la negociació s'han fet de forma discreta, han permès avançar en la negociació bilateral i per això el pròxim pas que es vol fer és  una reunió dels equips econòmics dels dos governs a la Moncloa aquest dissabte, a la qual s'hi podrien afegir després José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla.

 

Les mateixes fonts assenyalen que la filtració de l'agenda de Zapatero pot introduir "distorsions" en una negociació que funciona millor sense pressió mediàtica, i que, a hores d'ara, no es pot confirmar que la trobada amb Montilla s'arribi a produir.

Aquestes fonts apunten que en la primera reunió per impulsar l'acord de finançament hi són convocats el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, responsables de l'àrea de presidència de La Moncloa, i el conseller d'Economia, Antoni Castells.

La trobada, segons havia previst la Moncloa, havia de servir per tancar l'acord "polític" sobre el nou model, és a dir, el contingut del sistema, i posteriorment s'havia de rubricar en un dinar amb el president de la Generalitat, José Montilla.

Segons aquestes fonts pròximes al president espanyol, el fet que les negociacions es trobin en un estat avançat és el que ha permès que Zapatero s'hagi mostrat relaxat sobre aquesta qüestió en les últimes jornades.

A més, reiteren, tan si l'acord arriba abans de l'1 de gener com si ho fa després, tindrà vigència a partir d'aquesta data, i per tant no es perdrà 'ni un cèntim' del finançament autonòmic.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.