Política

De la Vega creu que l'acord de finançament és "a prop" i Castells creu que és lluny

A prop o lluny? No és un episodi de Barri Sèsam, sinó part del malabarisme dialèctic al qual s'han entregat els polítics espanyols i catalans davant del que ha de ser l'esprint final en la cursa per arribar a un acord de finançament autonòmic abans de final d'any, és a dir abans de deu dies.

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, creu que el pacte està lluny, o això dóna a entendre. La vicepresidenta de Rodríguez Zapatero, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest divendres, després del consell de ministres, que creu que estan "a prop de l'acord", i ha demanat als periodistes: "Tinguin confiança, perquè sortirà bé".

En la mateixa línia, el vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes, havia assegurat a primera hora del matí, en una entrevista a la Cadena Ser, que espera "avenços importants" aquest mateix cap de setmana, durant el qual hi haurà reunions finalment no concretades. "Hi haurà alguna reunió i contactes, no els ho puc precisar", ha admès De la Vega.

Hores abans, Castells, havia assegurat en una entrevista al programa Els Matins de TV3: "No puc dir que siguem a punt de posar-nos d'acord, perquè no hi som. No hi ha acord ni en la quantitat ni en el concepte." I hi havia afegit que l'agenda del president de la Generalitat, José Montilla, no preveu, ara per ara, cap reunió amb el president espanyol a la Moncloa, com havien apuntat algunes fonts aquesta setmana. Tampoc no ha volgut aclarir si ell mateix assistirà a una hipotètica trobada prèvia a la reunió final que podrien mantenir els dos presidents.

Els conseller ha respost a Zapatero, que aquest dijous va demanar a la Generalitat que "no tingui pressa". "No és que tinguem pressa, és que fa més de dos anys que tenim l'Estatut en vigor", ha advertit.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.