Política

Hereu veu factible la candidatura olímpica després de visitar Vancouver

L'alcalde de Barcelona s'ha desplaçat aquest matí fins a La Molina

L'alcalde de Barcelona veu "factible" la candidatura olímpica de la Ciutat Comtal per als Jocs d'Hivern del 2022, després de la visita que ha realitzat a Vancouver, on es disputa la cita d'aquest any.

Hereu ha visitat aquest dissabte l'estació d'esquí de La Molina i ha començat el compte enrere per al projecte barceloní envoltat de joves esquiadors de clubs catalans que estarien en edat de competir d'aquí dotze anys.

L'alcalde, acompanyat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i pel regidor d'esports de Barcelona, Pere Alcober, s'ha reunit en aquesta visita al Pirineu de Girona amb els seus homòlegs dels pobles pròxims a la instal·lació de La Molina.

Jordi Hereu ha insistit que portava de Vancouver "un missatge clar que (el projecte barceloní) és factible i possible" i ha considerat la Ciutat Comtal "en condicions de fer la millor candidatura, que doni resposta a tots els requeriments del Comitè Olímpic Internacional".

Hereu ha fet extensiu el somni olímpic a tot Catalunya i ha justificat en això la seva visita a La Molina, de la qual ha destacat el seu passat i present com a organitzadora de cites esportives.

"Anirem treballant aquesta candidatura i veient les diferents instal·lacions, però estem al començament", ha afegit l'alcalde de Barcelona, per a qui la clau d'una candidatura d'hivern en l'actualitat passa per comptar amb una gran ciutat com Barcelona al capdavant.

Joaquim Nadal ha coincidit amb Hereu en el seu missatge entusiasta, a l'hora que ha assegurat que totes les infraestructures necessàries per acollir uns Jocs estaran llestes per al 2022.

"El projecte comença a caminar", ha manifestat Nadal, qui ha recordat que Barcelona'22 haurà de passar primer una selecció a nivell espanyol (Saragossa també ha expressat la seva intenció de ser candidata) i, posteriorment, internacional.

En qualsevol cas, el conseller està convençut que "generar il·lusió i fer que les il·lusions d'arreu del món caminin en una mateixa direcció és molt important".

Joaquim Nadal ha anunciat que visitarà pròximament les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu, de les quals ha subratllat que "mai havien tingut una relació amb la Generalitat com ara, que aporta una subvenció de 100.000 euros anuals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.