Política

Corbacho garanteix que el PSC actuarà amb contundència si s’imputen responsabilitats

Admet que tindria una “decepció molt forta” si es demostra la implicació de l’alcalde de Santa Coloma

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, semblava observar ahir des de la perplexitat l’operatiu policial que el jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón va ordenar desplegar dilluns al matí a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Això sí, en sintonia amb altres dirigents de la cúpula del PSC, Corbacho és del parer que, si la justícia estableix vincles de corrupció entre els càrrecs del seu partit, l’única opció serà actuar “amb tota contundència”. “Els partits estan obligats a actuar immediatament”, va afegir.

Bregat en la política municipal, ja que va ser alcalde durant 14 anys de l’Hospitalet –la segona ciutat més gran de Catalunya– i president de la Diputació de Barcelona, Corbacho va admetre, en declaracions a l’AVUI, que si al final es demostra que l’alcalde Bartomeu Muñoz té alguna cosa a veure amb la investigació d’una presumpta trama de corrupció, “per a mi seria una decepció molt forta”.

De moment, però, i a l’espera de la decisió que pugui perdre el jutge els pròxims dies, el ministre va insistir en la necessitat de preservar en tot moment la presumpció d’innocència, i en aquest sentit va afegir que desitja sobretot que s’acabi demostrant que l’alcalde de Santa Coloma no té res a veure amb els delictes que han portat Garzón a organitzar la batuda policial.

En tot cas, des de la prudència, el ministre va subratllar també que el que no farà el PSC és desqualificar la feina judicial i policial argumentant que tot plegat es tracta d’una “conspiració”, al·ludint indirectament a l’actitud del PP davant les acusacions de corrupció arran del cas Gürtel.

Commoció al PSOE

Pel que fa a la direcció del PSOE, el cas destapat a Catalunya ha provocat una certa commoció, si bé la majoria de dirigents celebraven la celeritat i la contundència amb què el secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, va sortir a donar “explicacions” a la ciutadania i avisar que, quan toqui, es prendran decisions contundents.

Finalment, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no va voler aprofundir gaire en l’assumpte i, en declaracions als passadissos del Congrés, es va limitar a demanar que “la justícia actuï”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona