Política

Tot a punt per al trasllat a Madrid dels detinguts de l'operació Pretòria

Ahir Prenafeta i Alavedra van declarar durant cinc hores. Segons l'advocat de Bartomeu Muñoz, alcalde de Santa Coloma de Gramenet, el seu client es troba "sencer" tot i que "una mica desconcertat"

Els vuit detinguts a Catalunya de l'operació Pretòria estan a punt de ser traslladats a Madrid per declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. El transport es farà amb un autobús especial de la Guàrdia Civil, amb set cel·les individuals per tal que restin incomunicats durant tot el viatge, tot i que dos d'ells no ho estaran, ja que els detinguts són vuit.

Està previst que l'autocar tardi vuit hores a recórrer sense cap parada els aproximadament 600 quilòmetres que separen la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca amb l'Audiència Nacional. A la capital de l'Estat, ja hi haurà el novè detingut, el conseller delegat de Limasa Mediterránea S.A.

Cap a les nou del matí, un furgó de les mateixes característiques que la Guàrdia Civil utilitza per traslladar detinguts com per exemple els imputats pels atemptats per l'11-M, ha sortit de la caserna generant una certa confusió entre les desenes de mitjans de comunicació que des de primera hora del matí s'han aglomerat a l'entrada principal per captar la sortida dels detinguts. Pocs minuts després, però, fonts de la Guàrdia Civil han confirmat que els detinguts no anaven al seu interior.

L'imminent trasllat dels detinguts està causant molta expectació mediàtica i també entre els veïns que passen per davant de la comandància de la Guàrdia Civil, que, tot i això, continua amb la seva activitat normal.

Llargues declaracions

Els exalts càrrecs dels governs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta van declarar ahir a la tarda durant cinc hores a la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca sobre la trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet.

L'advocat de tots dos, Juan Córdoba, no va voler fer declaracions a la seva sortida de la comandància, a les 21.45 hores, i es va limitar a dir que les declaracions havien començat les 16.30 hores.

Córdoba ni tan sols va voler respondre a la pregunta de si confia en la innocència dels seus clients, a la qual va replicar amb un "no diré res".

Per la seva banda, l'advocat Fermín Morales, defensor de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, ha assegurat que el seu client, Bartomeu Muñoz, es troba "sencer" tot i que "una mica desconcertat".

Morales ha valorat la declaració de Muñoz de manera "satisfactòria" i n'ha justificat la llarga durada –ha acabat a les 22.30 hores– explicant que s'han produït diverses aturades.

Morales tampoc no ha volgut fer cap comentari sobre el contingut de la declaració "per respecte al jutjat". L'advocat ha subratllat que creu en la innocència del seu client.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona