Política

Dos furgons de la Guàrdia Civil traslladen els vuits detinguts pel cas Pretòria a Madrid

Els arrestats han de comparèixer aquest divendres davant el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón per declarar sobre la presumpta xarxa de corrupció urbanística

Poc abans de la una del migdia, els vuit detinguts pel cas Pretòria han abandonat la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, després de passar-hi dues nits, dins de dos furgons policials en direcció a Madrid. Iniciaven així un viatge de 600 quilòmetres i unes sis hores de durada que els ha de dur fins a la capital de l'Estat, on està previst que aquest divendres declarin a l'Audiència Nacional davant del jutge que instrueix el cas, Baltasar Garzón. El trasllat s'ha fet finalment en dos furgons de la Guàrdia Civil custodiats per una patrulla de l'institut armat. Es preveu que la comitiva arribi a les set del vespre a Madrid.

Els vuit detinguts a Catalunya, entre ells l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i els exalts càrrecs de la Generalitat Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, han passat dues nits als calabossos de la caserna, on ahir van prestar declaració durant unes quantes hores en presència dels seus advocats.

Un novena persona, Manuel Carrillo, conseller delegat de Limasa Mediterránea, empresa de serveis de neteja que té una delegació a Santa Coloma de Gramenet, va ser detinguda ahir a Madrid en relació amb aquesta trama i està arrestada a la capital espanyola.

Els nou arrestats compareixeran aquest divendres davant del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que dirigeix l'operació Pretòria contra aquesta suposada xarxa de corrupció urbanística.

La sortida s'ha dut a terme a la una del migdia després d'un matí de confusió sobre l'hora en què la comitiva posaria rumb a Madrid. Nombrosos mitjans de comunicació han passat hores i hores de guàrdia a la porta principal de la caserna per captar el moment en què els detinguts sortien cap a Madrid per declarar demà a l'Audiència Nacional davant del jutge Baltasar Garzón. Alguns veïns de Sant Andreu de la Barca, encuriosits, també s'han acostat fins a la comandància per presenciar aquest moment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona