Política

Proinosa ja era investigada per un cas de Llavaneres

Es vincula l’empresa a un cas de corrupció urbanística que investiga un jutge de Mataró i del que una de les persones sota sospita és un exregidor del PSC de Llavaneres que havia tingut càrrec a Santa Coloma

L’empresa Proinosa, propietat de Josep Singla, un dels detinguts en el marc de l’operació Pretòria, està sent investigada des de fa temps pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Mataró per un cas de suposada corrupció urbanística al municipi de Llavaneres. Aquest és un dels dos casos relacionats amb aquest municipi del Maresme que ja investigava la justícia abans de la intervenció ahir de l’Audiència Nacional, tal com va explicar ahir l’AVUI.

La investigació judicial arrenca d’una querella presentada per la fiscalia que la va formalitzar després d’investigar una denúncia de SOS Llavaneres, una associació que treballa per la preservació del municipi i que a les últimes eleccions va aconseguir representació al consistori. La querella també va dirigida contra l’exalcalde del PP, Víctor Ros, i l’exregidor del PSC, Antoni Jiménez i tracta d’aclarir la bondat o la il·legalitat d’un conveni urbanístic signat amb Proinosa. El cas està judicialment molt viu i s’espera per al proper 18 de novembre que hi hagi declaracions de pèrits al jutjat.

Es dóna la circumstància que Antoni Jiménez va ser durant anys gerent de l’Institut Muncipals d’Esports de Santa coloma de Gramanet, nucli principal de la trama de corrupció destapada per Baltasar Garzón. A Santa Coloma, Jiménez ja va tenir relació amb Proinosa, que hi va fer alguna obra de tipus esportiu a la zona de Can Zam. Jiménez va ser, a més, gerent de l’empresa municipal d’urbanisme de Montcada i Reixac, Montcada Òptima. En aquesta empresa hi va treballar durant un temps l’actual regidora del PSC a Llaveneres Carme Bastida en qualitat d’assessora legal. Actualment Jiménez treballa per a una empresa immobiliària privada de Mataró.

Proinosa és una empresa del sector de la construcció que treballa molt amb el sector públic. Recentment també ha aconseguit una contracta important de l’Ajuntament de Barcelona per a obres de pavimentació dels carrers de la ciutat. En l’exercici del 2008 la seva facturació va dependre entre un 40 i un 60 per cent de l’obra pública .
La investigació de Garzón a Sant Andreu de Llavaneres té relació amb un conveni urbanístic que va signar l’empresa Niesma, propietat de Lluis García, l’exdiputat del PSC també detingut. Aquest cas el va investigar la fiscalia i el va arxivar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.