Política

El PP i Ciutadans qualifiquen l'acord "d'espectacle" que "no servirà per a res"

Els dos grups del Parlament que han quedat fora de l'acord entre el tripartit i CiU, el Partit Popular de Catalunya i Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), han evidenciat el seu malestar al final del debat de política general. La portaveu popular al Parlament, Carina Mejías, ha lamentat "l'espectacle" que s'ha produït per una proposta que "diu obvietats" i que "no servirà per a res". Mejías ha demanat "responsabilitat i rigor" i ha recordat que l'actitud del PPC "sempre ha estat d'estendre la mà al govern". "Vostès l'han retirat", ha lamentat, tot dient que "parlen de consens, d'unitat, i ni tan sols han explicat els termes de l'acord a la resta dels membres de la cambra ni els han convidat a participar-hi". A més, ha acusat CiU de "buscar la foto" i haver-la aconseguit.

Per la seva banda, el diputat del grup mixt José Domingo (C's) ha remarcat que el que s'ha aprovat al Parlament "no és el definitiu". "S'està presentant com a unitat una cosa que no ho és, no comptin amb nosaltres", ha assegurat. A més, ha afirmat que "no enganyaran a la societat catalana venent com a quasi definitiu el que no ho és", ja que falta la negociació amb Madrid.

Domingo creu que "es torna al 30 de setembre [de 2005, data de l'aprovació del primer text de l'Estatut], a l'escenificació solemne de no se sap què". El diputat de C's també ha carregat contra Montilla, a qui ha acusat d'haver "imputat a altres catalans com ell el foment de la catalanofòbia". Per això, ha fet servir en el seu discurs la fórmula "per amor a Catalunya" en diversos moments.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.