Política

ICV qüestiona a Carod la relació amb Israel

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, va demanar ahir que el govern de la Generalitat aparqui les seves relacions amb Israel per la “massacre” que ha provocat a la franja de Gaza, com ja es va demanar en el manifest de la marxa de dissabte a Barcelona –on es va arribar a acusar l’executiu de ser-ne còmplice– contra l’ocupació d’aquest territori palestí. Paradoxalment, a la manifestació hi va participar el conseller d’Interior, Joan Saura, però també el secretari general d’ERC, Joan Ridao, el partit del qual gestiona l’àrea d’Exteriors de la Generalitat. Es dóna la circumstància que a finals de l’any passat Josep-Lluís Carod-Rovira es va reunir amb el president d’Israel Shimon Peres, amb qui es va fer una photo opportunity i va arrencar-li la frase: “Carod és un bon amic d’Israel”.

Herrera va defensar “aïllar internacionalment” Israel i es va felicitar per la gran assistència a la manifestació, on també hi havia el diputat del PSC Joan Ferran, però no representants de CiU i el PP. Justament ahir el PP va demanar la dimissió de Saura per haver participat en la manifestació en què una persona encaputxada va exhibir una pistola –que segons ICV i els Mossos, dirigits políticament per aquest partit, era de joguina–. Però pel portaveu popular al Parlament, Daniel Sirera, independentment de si era de veritat o no, els Mossos haurien d’haver intervingut perquè hi va poder haver perill. “La mala imatge internacional que s’ha donat no és pròpia d’un país democràtic”, va dir en un comunicat, i va afegir que “Saura és el responsable de la seguretat i de l’ordre públic, i no pot desprendre’s de la condició de conseller d’Interior segons li convingui”.

Però, al contrari, Herrera va mostrar-se orgullós per la participació dels consellers Saura i Francesc Baltasar en la manifestació i va censurar que el PP no obri la boca ara, però portés Espanya a una “guerra il·legal” a l’Iraq. Herrera també va censurar la impassibilitat de CiU, partit tradicionalment proisraelià, així com l’esquerra al govern inclina ara la balança cap a Palestina malgrat els equilibris d’ERC. Ahir l’executiva de CDC va aprovar un manifest que defensa tant el dret a un Estat palestí com que es garanteixi la seguretat d’Israel en el seu territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.