Política

Quatre organitzacions jueves acusen Zapatero des de Barcelona de ser el governant "més antiisraelià d'Europa"

Diverses organitzacions jueves de Catalunya han acusat avui el govern de José Luis Rodríguez Zapatero de ser "el més antiisraelià d'Europa".

En una roda de premsa a Barcelona, la Cambra de Comerç Espanya-Israel, l'entitat B'nai Brit Espanya i les associacions culturals Baruj Espinosa i Tarbat Sefarad de Barcelona han lamentat el paper que està jugant el govern espanyol en el conflicte de Gaza.

El president de la Cambra de Comerç Espanya-Israel, Giaco Ventura, ha manifestat que el govern espanyol "està perdent l'ocasió de liderar el conflicte més important que existeix en aquest moment al món" perquè Zapatero té una actitud poc "equidistant" entre Israel i els palestins.

Les entitats s'han mostrat "sorpreses molt desagradablement" pel fet que el PSOE "hagi encapçalat una de les manifestacions més importants contra Israel que hi ha hagut a Espanya".

Ventura ha comparat la situació a Gaza amb el conflicte basc i s'ha preguntat "què faria el govern espanyol si ETA es fes amb el poder a Vitòria i enviés 100 míssils diaris a Madrid".

El president de la Cambra de Comerç Espanya-Israel ha recordat que Hamàs "no ha volgut renovar la treva que tenia amb Israel" i que el poble israelià "no està en guerra amb els palestins" sinó "amb el grup terrorista Hamàs, el braç dret de l'Iran".

Ventura ha esgrimit que Israel es troba en "una guerra de defensa, després de tres anys d'atacs de Hamàs", i que fins al mateix Mahmud Abbas, líder palestí d'Al-Fatah, "ha criticat l'actitud bèl·lica i irresponsable del grup terrorista Hamàs".

Les entitats jueves han lamentat també el tractament propalestí que, segons el seu punt de vista, està fent la premsa, en especial els mitjans audiovisuals, sobre el conflicte a Gaza.

Carlos Shorr, conseller de l'Associació Cultural Baruj Espinosa, ha assenyalat que la premsa de l'Estat espanyol "ha de deixar de fer-se eco de la campanya orquestrada" per Hamàs, ja que "mentre senti que la premsa li dóna suport moral mai s'aturarà el conflicte".

Shorr ha destacat que Hamàs "està utilitzant l'estratègia de propaganda, des de la mentida fins a la falsificació", per al seu propi benefici, i que "mentre se sentin abonats pels mitjans no hi haurà ni cessament de foc ni diàleg".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat abans d’hora de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims