Política

Corbacho garanteix la legalitat de les obres a l'Hospitalet i no recorda si va fer tractes amb Luigi

El ministre i exalcalde admet que l'Ajuntament que dirigia sí que va adjudicar obres a Proinosa

El ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, ha admès aquest dijous que no recorda si en els 14 anys que va ser alcalde de l'Hospitalet de Llobregat va adjudicar alguna obra a l'empresari i exdiputat del PSC Luis García, Luigi, detingut en l'operació Pretòria juntament amb l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, entre altres imputats.

"Jo no sé si Garcia va arribar a ser adjudicatari o no d'alguna obra. Proinosa estic convençut que sí, perquè és una empresa molt important que fins i tot està ubicada a l'Hospitalet mateix, i amb més o menys intensitat té presència en pràcticament totes les obres públiques", ha reconegut. L'exalcalde ha assegurat, però, que totes les seves contractacions "es van ajustar a la transparència, legalitat i fiscalització dels òrgans pertinents".

"No recordo si vaig tenir alguna relació amb Luis García. Laboral, segur que no. Però en la mesura que va tenir alguna empresa, probablement. Jo no sé si Garcia va arribar a ser adjudicatari o no", ha explicat el ministre abans de la cimera de caps d'Estat i de govern d'aquest dijous a Brussel·les. Corbacho ha defensat que "la corrupció ha de ser investigada, perseguida i castigada, independentment de les relacions polítiques i de la persona en qüestió, aquest principi ha de prevaldre per sobre de qualsevol altre".

Corbacho ha demanat "no generalitzar", perquè a l'Estat espanyol "hi ha més de 8.000 alcaldes, de tots els colors polítics, de petits i grans ajuntaments, i per sort la gran majoria són gent honesta i honrada". El també expresident de la Diputació de Barcelona ha demanat que es respecti "la presumpció d'innocència, com correspon en un Estat de dret", i ha mostrat la seva "plena confiança en la justícia", tot i que ha advertit però cal ser absolutament taxatius i no dubitatius i condemnar qualsevol cas de corrupció".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.