Política

Chacón veu ERC "molt despistada" si diuen que una majoria del PSOE tombarà l'Estatut

Eleccions 9 de març

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, considera que els dirigents d'ERC "estan molt despistats" si diuen que amb una majoria absoluta del PSOE el Tribunal Constitucional (TC) tombarà l'Estatut, atès que "l'única cosa" que pot propiciar això "és la tornada de la dreta" que suposaria la victòria del PP.
Amb aquestes paraules ha replicat el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha advertit que "si el PSOE té majoria absoluta, el TC tindrà barra lliure per fer el que cregui amb l'Estatut". "El que pot fer que fora o dintre del TC signifiqui la fi del nostre Estatut és la tornada del PP i que els vots del 9 de març facin Mariano Rajoy president", ha al·legat.

La tornada de la dreta
Per ella, a ERC "estan molt despistats", perquè "el que tombarà l'Estatut és la tornada de la dreta". La candidata del PSC ha respost també a la invitació del PNB per fer un pacte amb el PSOE i ha recordat que el candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, "ha deixat clar que solament governarà i optarà a la presidència si guanya en vots i, en segon lloc, que li agradaria tornar a treballar igual que en aquesta legislatura", buscant consensos i pactes amb totes les forces, opció a la qual també dóna suport el PSC.

Pacte amb CiU
En aquest sentit, preguntada per si els electors del PSOE haurien de saber si una victòria socialista pot fer que el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, sigui ministre del govern espanyol, Chacón ha remarcat que "les coses ja estan clares" en aquest àmbit, atès que Zapatero ha afirmat "que no farà un pacte de govern" i ha rebutjat específicament un acord estable amb CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona