Política

Baltasar anuncia la creació d'una Taula Nacional de la Sequera

El nou organisme podria constituir-se la setmana vinent

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha anunciat la creació d'una Taula Nacional de la Sequera. El nou organisme neix a proposta dels tres grups que formen el govern català i espera reunir "tots els actors implicats". El conseller ha afegit que espera aprovar la constitució de l'organisme en la pròxima sessió del Parlament la setmana vinent. En comissió parlamentària, Baltasar ha expressat que estan "totalment disposats a reunir-la al més aviat possible" per "buscar el consens" entre tots.

Baltasar ha defensat el transvasament del Segre com a millor solució per pal·liar la sequera, i ha afirmat no tenir constància de la proposta del govern de canalitzar aigua de Tarragona a Barcelona a través d'una canonada per l'autopista AP-7. El conseller, que ha comparegut a petició pròpia en comissió parlamentària per informar de la situació de sequera que viu Catalunya, ha explicat que l'executiu central encara no ha notificat al govern català, ni per escrit ni oralment, cap solució per evitar els talls d'aigua domiciliaris previstos a la tardor.

"La informació que conec és la periodística. Quan el govern català conegui aquesta proposta, l'analitzarem a fons i estudiarem la seva viabilitat, i a partir d'aquí es pronunciarà", ha assenyalat Baltasar en relació amb el projecte del govern de portar a Barcelona l'aigua sobrant del minitransvasament de l'Ebre a Tarragona a través d'una canonada que discorreria per la mitjana de la AP-7.

Baltasar ha insistit que el transvasament temporal del riu Segre, afluent de l'Ebre, que planteja la Generalitat, és "la millor" solució per fer front a la sequera, ja que és una mesura "precisa i concreta", a més de temporal i "clarament viable" des del punt de vista de la seva materialització.

El conseller ha precisat que aquesta mesura forma part d'un conjunt de propostes "absolutament excepcionals" per fer front a l'extrema sequera que viu Catalunya, "cap de les quals és del gust de ningú", però que el govern català, ha dit, no defensaria si no fossin "necessàries i inevitables".

"No són propostes que es llancen i es queden aquí, sinó que són solucions reals per a problemes reals. No són elucubracions, sinó solucions, perquè això és el que ha de fer un govern, donar resposta als problemes", ha indicat Baltasar.

El titular de Medi Ambient ha assegurat també que, malgrat la forta oposició que ha generat el projecte de captació al Segre, la Generalitat ha actuat "amb decisió i valentia" i ha iniciat un diàleg "tranquil, serè i profund" amb el territori, amb l'objectiu de buscar el màxim consens en aquest tema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC-Girona pel Canvi considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona