Societat

Un grup d'ecologistes es querellen contra el director de l'ACA per prevaricació en el transvasament del Segre

Diverses entitats ecologistes han interposat avui una querella criminal a la Seu d'Urgell contra el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manuel Hernández, per un presumpte delicte de prevaricació, en considerar que ha ordenat l'inici de les obres del transvasament del Segre sense les pertinents autoritzacions.

Els querellants, les organitzacions GEPEC, IPCENA i la Federació Ecologistes de Catalunya, consideren que existeixen "dades suficients" que demostren que la Generalitat, a través de l'ACA, ha iniciat estudis topogràfics, establert contractes amb empreses i començat les obres del transvasament del Segre d'amagat i al marge de la llei.

Passos a seguir
Els denunciants han explicat, en aquest sentit, que abans que la Generalitat emprengui qualsevol obra cal que el Govern central aprovi el corresponent Decret llei i que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, ens gestor de les conques intercomunitàries, atorgui la pertinent autorització. El govern català, a més, ha de fer públic l'informe d'impacte ambiental del projecte i disposar del permís de l'ajuntament de Isòvol (Cerdanya), que és d'on es captaria l'aigua del Segre.
La Generalitat, segons ha indicat Joan Vázquez, d'Ecologistes de Catalunya, "requeriria d'uns sis mesos per complir tots els requisits establerts", si bé el president de l'ACA ha expressat reiteradament la seva intenció de no complir els tràmits i iniciar les obres a mitjans d'abril, perquè estiguin enllestides a la tardor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.