Política

El PP vol mantenir la majoria a Pontons

L'alcalde del PP, Lluís Caldentey, repetirà per mantenir una victòria que té mig guanyada. El PSC és l'únic partit que també té candidat

El controvertit alcalde del PP, Lluís Caldentey, pels qui el recorden per aquells cinc minuts de “glòria” en què va comparar els homosexuals amb els gossos, o l'afable i obert alcalde, pels qui el tracten al poble, es torna a presentar a les eleccions municipals. Té 69 anys però manté la vitalitat i continua parlant pel broc gros com quan en tenia uns quants menys. Aquesta personalitat i els 2,5 milions d'euros en infraestructura que ha aconseguit aquest mandat per al poble, tots en subvencions, és la carta de presentació amb què es presentarà a la campanya electoral, que les enquestes al carrer li donen l'alcaldia amb avantatge. No és massa agosarat dir-ho si és té en compte que en els dos darrers mandats ha aconseguit un destacat suport popular malgrat les declaracions contra els homosexuals. Les declaracions les va fer el 2005 i malgrat el que es pogués pensar en les municipals del 2007 va aconseguir ampliar la representació i deixar pel camí un PSC debilitat. Els disposats a plantar-li cara el 22 de maig són CiU i el PSC. A part d'aquests, els altres partits diuen que encara no han tancat res però les perspectives són mínimes. La direcció de CiU va confirmar, ahir, que es presentarà a les eleccions, que anunciarà aviat la persona que encapçalarà el partit i que serà una candidatura “seriosa”. Tot i així, el candidat encara està per definir. L'altre partit que sortirà a la campanya a buscar vots serà Manolo García, un jove de 28 anys, que des dels 18 està vinculat al PSC i que ha establert la seva residència a Pontons després de deixar Sitges. Si Caldentey és el més veterà en política García és el més jove i explica que el seu objectiu és “recuperar la representació perduda el 2007 i posar sobre la taula aspectes que fins ara no han estat prou debatuts al poble, com ara la defensa del paisatge, el foment de la participació ciutadana i la informació als veïns amb una altra forma de fer política”, diu García. El socialista diu que no és fill de Pontons però que ha vingut per quedar-s'hi, perquè hi ha veus al poble que el situen encara a la Blanca Subur. El poble té 539 habitants i comença a rejovenir-se lentament. Els majors de 65 anys són el 16 per cent del total. El nombre de menors de 14 anys augmenta, ja són el 13%.

Lluis Caldentey
PSC
L'incombustible alcalde, de 69 anys, es torna a presentar per revalidar la majoria.
Manolo García
PSC
És la cara jove. Té 28 anys, treballa a l'empresa familiar i es presenta com el canvi.
LES CLAUS
Cares conegudes.
L'única cara coneguda que de moment s'ha confirmat com a candidat és l'alcalde del PP, que manté el seu grau de popularitat al poble i que no ha perdut encara cap comissi electoral.
La incògnita de CiU.
Les veus de CiU que fins fa poc la representaven al poble diuen que la decisió sobre el candidat l'han de prendre a la direcció comarcal.
Les obres fetes.
Malgrat la crisi i l'absència de recursos al poble, l'alcalde ha aconseguit inaugurar diverses infraestructures i projectes de volada, com el parc eòlic. Caldrà veure què diu el poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona