Política

sant iscle de vallalta

L'únic independent dóna l'alcaldia a Núria Sans (CiU)

Segellat oficialment el pacte de govern que deixa fora finalment el socialista Eduard Turon que durant aquest mandat que acaba ha compartit l'alcaldia amb la cap de llista convergent

Primer pacte que es tanca oficialment al Maresme i que suma una altra alcaldia per a CiU. Núria Sans, cap de llista convergent a Sant Iscle de Vallalta, tornarà a encapçalar el govern gràcies a l'acord signat amb l'únic representant de la nova llista d'independents Gent per Sant Iscle, Joan Campeny. El PSC, la segona força en nombre de vots –i a tan sols vint-i-vuit de la federació nacionalista– es quedarà a l'oposició.

Tal com reconeixia ahir Núria Sans, el pacte “era més que evident”. La bona sintonia entre els dos candidats i la coincidència “en un 90%” amb els programes d'ambdues forces han estat decisius a l'hora de posar-se d'acord. Joan Campeny obtindrà la primera tinença d'alcaldia i les àrees d'Obres i Urbanisme. “Estem molt il·lusionats per començar una nova etapa que no serà fàcil, però que ens trobarà preparats per afrontar-la”, va comentar ahir la futura alcaldessa. En relació amb una possible entesa amb qui fins ara ha estat el soci de govern, Sans va ser taxativa. “Ens vam trobar, vam parlar, però aviat vam veure que un pacte no era possible”, va dir i va recordar que la tensió viscuda en els últims mesos “tampoc no ha ajudat gens”. Sans va explicar que en la conversa mantinguda amb Eduard Turon ella li havia fet la proposta de crear un govern de coalició amb les tres forces que havien obtingut representació municipal. “Una proposta que va ser rebutjada de pla”, va confirmar la cap convergent.

Passat polític

Joan Campeny, el cap de llista dels independents de Gent per Sant Iscle, va entrar a la política local com a segon d'Eduard Turon l'any 1999. “Durant dos mandats vam treballar molt bé junts, però després van sorgir les discrepàncies”, va dir ahir. Campeny va marxar del PSC i es va apropar a ERC, amb qui també va fer llista el 2007 com a segon de Josep Ignasi Límia, que va entrar com a regidor. Precisament Límia va pactar amb Turon per garantir l'alcaldia al PSC, perquè la llista més votada fa quatre anys també va ser la de CiU. “Jo els vaig advertir que no funcionaria”, va recordar l'ara independent. Quan un dels regidors del PSC, Josep Serra, va dimitir i Eduard Turon va fer fora el soci d'ERC i es va quedar en minoria, va acabar pactant amb Núria Sans, a qui va cedir l'alcaldia el febrer del 2010.

LA FRASE

Coincidim en un 90% amb el programa del grup d'independents de Gent per Sant Iscle
NÚRIA SANS
alcaldable de ciu de sant iscle de vallalta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona