Política

símbols

Institucions de Lleida pengen la ‘rojigualda'

Consells comarcals i ajuntaments de les comarques de Lleida han claudicat davant l'ofensiva de la delegada de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i han optat per penjar la bandera espanyola, tal com ella els reclamava. És el cas dels consells comarcals del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues, el Segrià, la Noguera, el Solsonès i el de la Segarra, que argumenten que pengen la rojigualda “per imperatiu legal” i per no haver de gastar diners “amb multes absurdes i no suïcidar-nos políticament perquè ens habilitin”, va afirmar el president del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat. Alguns dels ajuntaments que també l'han penjada són el de Sidamon, el del Palau d'Anglesola, el de Torregrossa, el de Mollerussa, el de Golmés, el de les Borges Blanques, el d'Agramunt i el de Puigverd d'Agramunt, entre d'altres.

D'altra banda, De los Llanos de Luna va obrir ahir una altra polèmica en declarar que “és important que hi hagi gent pija i rica” perquè són els que “gasten i consumeixen”. Així ho va assegurar en declaracions a 8TV: “Sóc funcionària de l'Estat i per tant sóc una persona que viu d'un sou, que ha viscut d'un sou tota la vida, però també és important que hi hagi gent pija i rica que són els que llavors gasten i consumeixen.” Diversos partits la van criticar, però el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, va treure-hi importància i va afirmar que això és una “mala interpretació” del que ha dit la delegada del govern.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona