Política

28-N: i ara què?

Les eleccions han modificat la fesomia del Parlament i suposaran per al govern un canvi de color, cohesió i fortalesa

Divuit articulistes analitzen per a aquest diari les expectatives que genera el nou panorama polític en una Catalunya en plena crisi econòmica, política i institucional arran de la sentència del TC

No és el mateix anunciar el canvi com a reclam electoral, que convertir-lo en una realitat tangible que beneficiï el conjunt de la societat. En tot cas, els catalans van apostar el 28-N pel cop de timó polític. Van dipositar massivament la seva confiança en CiU, convertiran Artur Mas en el nou president de la Generalitat, faran possible un govern monocolor, en principi més coherent i cohesionat que el tripartit, però sense majoria absoluta i, per tant, obligat a dialogar amb la resta de forces polítiques per avançar. I també han incrementat el perfil catalanista del nou Parlament, no només amb la clara majoria nacionalista, sinó també amb l'entrada d'una segona veu independentista al marge d'ERC, que és la de Solidaritat Catalana, liderada per Joan Laporta.

La qüestió central és com afectarà aquest canvi de panorama polític al país? Es traduirà en més eficàcia de l'acció de govern? Servirà perquè Catalunya surti abans o millor de la crisi econòmica global? Tindrà més èxit en la difícil relació amb Espanya? Donarà resposta a l'atzucac provocat per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut referendat pels catalans? I a la demanda social explicitada en la massiva manifestació sobiranista del 10-J? Quin seria el full de ruta perquè el 28-N es tradueixi en un canvi a favor del nostre país? Aquest monogràfic d'opinió ofereix la visió de divuit articulistes sobre totes aquestes qüestions, que són clau per al futur de la nació catalana.

Toni Brosa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en una explosió a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona