Herrera confirma el sí d'ICV i destaca la «unitat» del govern per tancar l'acord

Intentant contrarestar el paper protagonista que ha adquirit ERC en les darreres hores de la negociació del finançament, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, va ressaltar ahir que el pacte és fruit de «la unitat i la fermesa» del govern combinada amb el suport de la societat civil. Fermesa que es demostra, segons Herrera, amb les dues ocasions almenys en què el tripartit s'ha plantat i ha dit no a les ofertes que arribaven del Ministeri d'Economia. Distanciant-se dels republicans –que es van oposar a l'Estatut–, Herrera va recordar el suport dels ecosocialistes a la carta catalana, que ara deriva en el finançament.

El dirigent d'ICV va confirmar l'aprovació de l'acord per part de la coalició amb EUiA, pendent només del vistiplau definitiu de l'executiva ecosocialista d'avui.

Qui ha de triar ara és CiU, va dir Herrera, entre, d'un banda, el govern i la societat civil i, de l'altra, el PP, fet que donaria «arguments als que no volen que Catalunya progressi». ICV assegura que la federació ja tenia decidit de fa temps votar en contra de l'acord, amb l'objectiu de «trencar la unitat del govern» i per electoralisme.

Entre els «elements clau» esgrimits per acceptar l'acord hi ha el fet que, amb la proposta de Salgado, Catalunya queda més de cinc punts per sobre de la mitjana de comunitats, després de l'anivellament. «La xifra era important, però el model encara ho és més», va indicar Herrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.