Successos

bombers

protesta

Els bombers de Seròs fixen ara el final de mes com a límit

S'havien posat aquesta setmana com a data màxima però concedeixen una pròrroga de quinze dies al Departament d'Interior

Exigeixen una solució per resoldre el precari estat de les instal·lacions del parc

El conflicte continua encallat a Seròs. Els bombers voluntaris allarguen fins a finals de mes el termini per entregar les claus de l'actual parc si no s'arrangen les instal·lacions. El parc està apuntalat, al·leguen que presenta risc d'ensorrament, i amenacen de plegar si no se'ls troba un emplaçament més segur. En declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el cap dels bombers, Marc Albà, ha explicat que van tenir una reunió amb el grup de CiU, a l'oposició al municipi, i que se'ls va anunciar l'existència d'un acord entre la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis i la Diputació de Lleida per redactar un nou projecte de parc, més “auster”. En aquest sentit, l'única condició que s'hauria demanat als bombers era que allarguessin quinze dies el termini del seu ultimàtum de plantada.

Amb la pròrroga acordada, Albà posa de manifest que hi ha una nova reunió prevista pel proper dia 30 de setembre on, suposadament, se'ls presentarà un document per escrit amb els terminis d'obra del nou parc. Seran unes instal·lacions més austeres que el projecte original –que fa més de sis anys que cueja sense que l'obra s'hagi arribat a executar mai– i respectarà les aportacions que puguin fer els bombers voluntaris en la redacció del projecte.

La solució aportada per Interior fa tot just unes setmanes, i que consistia a habilitar el parc de bombers en mòduls prefabricats, no va agradar als bombers. Marc Albà al·lega que “no tenia sentit gastar diners en això, adequant uns terrenys per al cap de dos anys gastar-ne més per fer un parc nou”.

Els bombers voluntaris van esperar que els enviessin un informe sobre aquests mòduls, però quan el van rebre ja van veure que “no eren res de l'altre món''.

Ara l'acord de la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis i la Diputació de Lleida obre una nova via de sortida al conflicte ocasionat pel mal estat de les instal·lacions de l'actual parc, apuntalades des de finals de maig per risc d'ensorrament.

El projecte inicial per al nou parc es va presentar el 2010 però va quedar aturat per falta de finançament. El nou projecte s'aixeca sobre els mateixos terrenys però és més auster. El parc de Seròs el formen una vintena d'efectius voluntaris.

LA DATA

30-9-2016
És la nova data límit que han posat els bombers de Seròs per no entregar les claus del parc i plegar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia