Successos

Busquen un pescador que hauria caigut al mar prop d’Empuriabrava

La seva barca s’ha trobat buida aquest diumenge

Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil busquen des d’aquest diumenge l’ocupant d’una embarcació de pesca a prop del sector Alberes d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries. La barca la van trobar buida cap a les 11.20 hores del matí i es va iniciar la recerca del seu possible ocupant. A la nit es va interrompre la feina i aquest dilluns al matí s’ha reiniciat, segons ha publicat ’El Gerió digital’ i han explicat a l’ACN els Bombers de la Generalitat. A la recerca hi participen helicòpters, embarcacions, submarinistes, sanitaris i els GRAE dels Bombers, entre altres.

El pescador, un alemany d’edat avançada, va llogar una embarcació pneumàtica ahir al matí per anar a pescar a una empresa d’Empuriabrava. Els Bombers van rebre l’avís de la desaparició cap a quarts de dotze del migdia. Qui va alertar va ser la mateixa empresa, que es va trobar l’embarcació a unes quatre milles de la costa.

No hi havia ningú a dins, però sí que s’hi van trobar canyes i altres aparells de pesca. Això va fer témer que l’home hagués caigut al mar i no n’hagués pogut sortir.

Ahir, durant el dispositiu de recerca, els efectius d’emergències van pentinar la zona on va aparèixer l’embarcació sense èxit. Amb l’arribada de la nit, la recerca es va suspendre fins avui al matí, quan s’ha tornat a reprendre.

El dispositiu es fa per terra, mar i aire. Salvament Marítim ha activat dues embarcacions Salvamar (l’Alnilam i la Castor) i també un helicòpter. Segons informen, a la zona també hi ha la patrullera i bussejadors de la Guàrdia Civil (els GEAS) que fan recerca submarina.

Des de Salvament Marítim també han emès radioavisos als pesquers que feinegen per la zona, perquè els alertin en cas que trobin algun indici del desaparegut.

Al dispositiu també hi participen Bombers, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de l’Escala (Alt Empordà). Els Bombers han desplaçat un helicòpter per participar a la recerca, amb efectius dels GRAE i un sanitari del SEM. L’helicòpter ressegueix tota la costa, fent passades entre el cap de Creus i la cala Montgó. A més, també s’han mobilitzat bussejadors dels GRAE, dues embarcacions i tres dotacions terrestres. De moment, fins a aquesta hora, no s’ha localitzat cap més indici del pescador desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.