Successos

Restabliment parcial dels serveis de telecomunicacions de Torroella de Montgrí i l’Estartit afectats pel sabotatge

L’Ajuntament informa que els serveis de ràdio, televisió i telefonia estan en funcionament, encara que continuen les tasques de restauració

Els serveis de telecomunicacions de Torroella de Montgrí i l’Estartit han estat parcialment restablerts després del sabotatge que va tenir lloc diumenge a la nit al centre emissor del Rocamaura. Els treballs per recuperar la funcionalitat total dels serveis estan en marxa, segons informa l’ACN.

Així mateix, la ràdio i la televisió ja estan en funcionament, encara que les connexions de telefonia amb les principals empreses subministradores també s’han anat recuperant de manera gradual. L’ajuntament preveu que la majoria d’operadors puguin garantir el servei als clients al llarg del dia d’avui.

Malgrat el restabliment parcial, l’ajuntament remarca que aquesta restauració és considerada “provisional”, ja que les tasques per a una recuperació definitiva podrien requerir diversos mesos. L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha buscat solucions ràpides i ha mantingut converses amb les autoritats competents per agilitzar la resolució dels problemes causats pel sabotatge, especialment en aquesta temporada turística.

D’altra banda, la Policia Local de Torroella de Montgrí també està col·laborant en el seguiment dels treballs de restauració de les instal·lacions del Rocamaura. Diumenge a la nit, van tallar amb una radial tot el cablejat de les dues torres i van deixar sense servei tots els operadors instal·lats. Posteriorment, van baixar fins al nucli de l’Estartit i van fer el mateix a l’antena situada davant de la caserna de la Guàrdia Civil. El sabotatge va afectar diverses zones, incloent-hi Torroella, l’Estartit i altres municipis propers, interrompent els serveis de telecomunicacions, telefonia, ràdio i televisió. Per això, hi ha una investigació oberta per identificar-ne l’autor o autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia