Successos

clima

La tempesta ‘Boris’ arriba al nord d’Itàlia i provoca uns aiguats devastadors

Hi ha dues persones desaparegudes

La borrasca Boris que ha causat inundacions mortals en diversos països del centre i l’est d’Europa, ha arribat a Itàlia, provocant uns devastadors aiguats a les regions de l’Emília-Romanya i les Marques, al nord i el centre del país, respectivament, pel desbordament dels rius. Hi ha dues persones desaparegudes i un miler d’evacuats.

La regió de l’Emília-Romanya, la més afectada, està en alerta vermella després d’haver-se vist assotada per intenses pluges durant tota la nit i més de 800 persones van haver de ser evacuades a la zona de Ravenna i 165 més a la zona de Bolonya.

Els aiguats també han afectat la regió de les Marques, on s’ha desbordat el riu Aspi que ha deixat diverses zones de la localitat d’Ancona negades per l’aigua i diversos pobles aïllats per les esllavissades de erra que han bloquejat les carreteres.

Durant la nit, el riu Serio es va desbordar a Castel Bolognese (Ravenna) i l’aigua va arribar al centre de la ciutat, i també es van desbordar els rius Marzeno i Lamone a Faenza i van envair els carrers. A la localitat de Traversara, també a la regió de Ravenna, dues persones estan desaparegudes després del desbordament del riu Lamone. A Ravenna, el dic del Senio es va trencar a Cotignola, la qual cosa podria causar problemes especialment a la zona de la localitat de Lugo, on es va convidar a la població “com a mesura de precaució a pujar als pisos superiors amb aigua, aliments, medicines i articles de primera necessitat, mòbils i carregadors”.

Els alcaldes i responsables locals han fet crides a través de tots els canals de comunicació disponibles, des d’altaveus fins a publicacions a Facebook, convidant els residents a romandre en els pisos superiors dels edificis davant la crescuda dels rius.

Les escoles romandran tancades en les quatre províncies afectades per l’alerta vermella per mal temps: Bolonya, Forlì-Cesena, Rímini i Ravenna i també s’ha recomanat a les empreses que permetin als seus treballadors que es puguin quedar a casa. A

Les pluges han inundat la mateixa zona que es va veure afectada el maig del 2023, que va matar 17 persones i va causar danys materials per valors de 8.500 milions d’euros, segons les autoritats regionals. El govern italià estudia la declaració de l’estat d’emergència a petició de les autoritats de la regió de l’Emília-Romanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia