Punt divers

Unió de Pagesos anuncia que trenca les relacions amb el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena

La Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos, comunicarà aquesta tarda al conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, durant la reunió que ambdues parts tenen prevista a Barcelona 'que dóna per trencades les relacions bilaterals amb ell' i que, a partir d'ara, l'organització 'només prendrà part dels òrgans de participació i consulta regulats en la legislació catalana'. Unió de Pagesos denuncia que Llena 'no s'ha dignat' a mantenir una reunió amb el sindicat per tractar de 'corregir' el text al Senat sobre la Llei de representativitat de les organitzacions professionals agràries aprovada aquest dijous pel Congrés dels Diputats.

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous, amb els vots del PSC i PP, la llei estatal que regularà a partir d'ara la representativitat de les organitzacions professionals agràries davant de l'administració de l'Estat. Unió de Pagesos denuncia que el conseller i, a la vegada, màxim responsable de la sectorial d'Acció Agrària i Rural del PSC i membre de l'executiva nacional dels socialistes catalans, Joaquim Llena, 'ni tan sols s'ha dignat' a mantenir una reunió amb Unió de Pagesos 'per tractar de corregir al Senat el text en primera lectura del Congrés dels Diputats'. El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ha explicae que el text final, aprovat aquest dijous 'conculca els drets fonamentals d'Unió de Pagesos i els de La Unió', la confederació estatal d'organitzacions agràries de la qual el sindicat forma part. Així mateix, ha assegurat que la llei 'vulnera els drets de la pagesia professional' i diversos preceptes dels convenis de l'Organització Internacional del Treball sobre llibertat sindical i protecció del dret de sindicació, i sobre les organitzacions de treballadors rurals.  Segons Unió de Pagesos, la nova llei atorga davant de l'administració de l'Estat 'la mateixa representativitat a una organització amb 126 vots a la Comunitat de Madrid que a la Unió de Pagesos de Catalunya, que va obtenir 11.006 vots'. A més, 'barra l'accés a la interlocució sectorial amb el govern de l'Estat a les organitzacions majoritàries dels respectius sectors productius', afirmen des d'UP. Així, Unió de Pagesos ha emès un comunicat en què l'organització assegura que trencarà relacions amb el conseller Llena arran de l'aprovació d'aquesta llei 'arbitrària, sense sentit en el nostre Estat de dret, i de menyspreu a la democràcia en el camp'.  El sindicat creu que l'actuació del PSC 'és una mostra de la manca de lleialtat institucional' d'aquesta formació cap a Unió de Pagesos, sindicat que va rebre en les darreres eleccions sindicals al camp el suport del 60% de pagesos professionals catalans. A banda del trencament de relacions amb Llena, Unió de Pagesos debatrà en el Consell Nacional que celebrarà dissabte quines relacions ha de mantenir el sindicat a partir d'ara amb les formacions polítiques del PSC i del PP de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.