Successos

tribunals

El mag dels bitllets tintats emmudeix

Justin Hapi s'enfronta a tres anys de presó per haver estafat 41.100 euros a Transgrues Font de Figueres

Després d'haver estat absolt pel jutjat penal número 3 de Girona d'una estafa de 5.000 euros a l'amo d'un bar d'Anglès, Justin Hapi va tornar a asseure's ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Aquest cop està acusat d'haver estafat 41.100 euros als responsables de l'empresa Transgrues Font, de Figueres, a través del mètode dels bitllets tintats. Però si fa un any, en l'altre judici, va donar tot tipus d'explicacions en castellà reconeixent el deute però no l'estafa, aquest cop Hapi va optar per emmudir i fer veure que només entenia el francès. Amb l'ajuda d'un intèrpret, Hapi va fer saber al tribunal que no pensava respondre a cap de les preguntes que li formulessin. Així doncs, va quedar en mans del seu lletrat, Joan Pere Zapata, la responsabilitat de la seva defensa.

Alexandre i Josep Maria Font, responsables de Transgrues Font, van reiterar ahir que el novembre del 2009 Hapi va contactar amb ells per a la compravenda de maquinària. La transacció s'havia de fer a través de la transformació d'uns papers tintats en diners de curs legal. Després de fer-los una demostració, van quedar per a la setmana següent, per tal que li entreguessin 29.500 euros en bitllets de 500 euros que l'acusat multiplicaria per dos. Uns dies més tard, l'acusat va obtenir dels empresaris 7.500 euros més, suposadament per comprar líquids especials per a la confecció de bitllets. I dies més tard, Hapi els va comunicar que tenia problemes amb el passaport i els va demanar diners, i va obtenir dels empresaris tres ingressos, de 2.400, 1.000 i 700 euros. Uns diners que els responsables de Transgrues Font no han vist mai més.

Història “incongruent”

El lletrat Joan Pere Zapata defensa que la història és “incongruent”, que “no es pot creure” com uns empresaris d'àmbit internacional s'hagin deixat enredar. “No hi ha indefensió, perquè si busques a internet ‘bitllets tintats' hi ha 200.000 pàgines web amb la paraula ‘estafa'”, diu Zapata, al·legant així que els empresaris no van comprovar res. A més, diu el lletrat, “no queda acreditat res”, perquè, segons explica, no hi ha proves que el seu client hagi fet l'estafa ni que hagi visitat l'empresa o hagi trucat als germans Font. Per tot plegat, Zapata demana l'absolució del seu client.

Al seu torn, l'advocat de l'acusació, Carles Monguilod, va assegurar que “el silenci” de Hapi “és prova de càrrec”. Pel lletrat ha quedat acreditat el delicte, i més encara quan Hapi té altres causes pendents als jutjats per denúncies per estafa amb el mètode dels bitllets tintats. “Hapi és molt hàbil, prova d'això és que avui s'ha disfressat de xaiet”, va concloure Monguilod.

LA FRASE

No hi ha indefensió, perquè a internet hi ha 200.000 webs amb la paraula ‘estafa' i ‘bitllets tintats'
Joan Pere Zapata
lletrat de la defensa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.