Programació La 2

Dimecres, 8 desembre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
De seda y hierro
Cambio de rumbo
L'espai aborda les particularitats de la Síndrome de Williams, una malaltia genètica que afecta moltes parts del cos.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Lémures legendarios de Madagascar
Entre els seus boscos de pedra, boscos espinosos i selves exuberants, a l'illa mística de Madagascar hi viuen més de 100 espècies de lèmurs. En el seu aïllament de més de 88 milions d'anys, aquests primats han evolucionat fins a convertir-se en les criatures notables que són avui.
Documentals
Durada: 45'
08.45
Diario de un nómada. La ruta del ámbar por Europa
Austria, destino los Alpes
Miquel Silvestre és a Eslovàquia i viatja fins a Bratislava, la capital, per veure un dels monuments més coneguts, l'Església blava. Tot seguit, es dirigeix cap a Àustria i a la frontera explica el sistema de les vinyetes per poder circular per les autovies del país.
Documentals
Durada: 35'
09.20
Las tentaciones de Justo
La mort assetja Justo Gallego, un pagès espanyol que es va convertir en arquitecte per amor a Déu. La seva vida, lliurada a la construcció de la catedral que va aixecar amb les seves pròpies mans, s'apaga amb la incertesa sobre el futur d'una obra inacabada i incompresa.
Documentals
Durada: 70'
10.30
El día del Señor
Santa Missa Catòlica per la festivitat de la Immaculada Concepció, des de la Parròquia de Sant Sebastià, Méntrida, Toledo.
Altres
Durada: 60'
11.30
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: Imperios Cristianos: Des que Constantí el va adoptar, el Cristianisme va passar de ser una religió perseguida a la més estesa a Europa. En aquest episodi, el programa visita deu llocs que van passar a la història mentre se segueix l'auge i la caiguda d'aquests grans imperis cristians.
Documentals
Durada: 50'
12.20
Un gigante en el río
A Montreal, es treballa a contrarellotge per finalitzar, en un temps rècord, la construcció del nou Pont Champlain, un dels més grans i complexos d'Amèrica del Nord. Aquesta nova construcció haurà de satisfer una previsió de trànsit anual de més de cinquanta milions de vehicles.
Documentals
Durada: 50'
13.10
Mañanas de cine: Belleza negra
Història d'un bell cavall, Bellesa Negra, i les diverses aventures i desventures que viu, després de ser separat dels seus amos originals: uns grangers arruïnats, que malgrat el dolor que provoquen al seu fill Joe, molt unit a l'animal, han de fer front als seus deutes amb el lliurament del cavall.
Pel·lícules
Durada: 105'
14.55
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Manila: el bastión español en Oriente i Kuala Lumpur: la búsqueda de la arquitectura malasia: L'arquitectura és un reflex del context físic i cultural d'una ciutat. Malàisia destil·la la seva identitat a la capital, Kuala Lumpur. Les obres dels arquitectes moderns reflecteixen tant el clima del país com la religió nacional: l'Islam.
Documentals
Durada: 45'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Cachorros, su primer año de vida i Rusia salvaje: el reino de los osos y los volcanes
Documentals
Durada: 105'
18.10
Documenta2
Inclou Escaneadores del pasado: Petra: Amb l'ajuda de l'última tecnologia làser es revelen els misteris de Petra, la monumental ciutat esculpida en una cadena muntanyosa de gres al sud-oest de Jordània fa 2.300 anys.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Bajo el polo
Inmersión polar
A la costa oest de Groenlàndia, l'expedició, amb immersions de fins a 100 metres, estudia el plàncton i el seu paper en la captació de carboni.
Documentals
Durada: 55'
20.00
Escala humana
Arquitectas con A
En aquest capítol Núria Moliner parla amb dones arquitectes, cadascuna amb perfils diferents, però totes destaquen pels seus treballs.
Altres
Durada: 30'
20.30
Turismo rural en el mundo
Isla de Rügen. El escondite vikingo
Rügen és una de les illes més significatives d'Alemanya. Aquesta àrea, de només 1.000 quilòmetres quadrats, inclou dos parcs nacionals, una reserva de la biosfera i 10 illes petites.
Documentals
Durada: 40'
21.10
Construcciones imposibles
Una casa de troncos en las Tierras Altas
Scott i Lisa estan construint la casa de troncs dels seus somnis en un terreny remot a les Highlands, les Terres Altes d'Escòcia.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Documaster
Inclou El renacer de los superhéroes
Documentals
Durada: 110'
23.50
Crónicas
En nombre del Mar Menor
El Mar Menor està malalt, agonitza i moltes de les espècies de peixos i invertebrats es moren. El programa reflecteix la preocupació de científics, juristes i veïns de l'albufera, que aquests dies recullen firmes per lliurar-les a finals d'octubre al Congrés.
Altres
Durada: 45'
00.35
Las riberas del mar océano
Lagunas y cordones litorales
Fins a mitjan segle passat, el litoral espanyol estava adornat per un ampli nombre de llacunes. Eren la via de comunicació entre els sistemes oceànic i continental, i intercanviaven, en tots dos sentits, aigua, matèria i energia, motors inesgotables de diversitat biològica.
Documentals
Durada: 45'
01.20
Conciertos de Radio 3
Maui de Utrera. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.50
Documenta2
Inclou Escaneadores del pasado: Jerusalén: Amb l'ajuda de l'última tecnologia làser es revelen els secrets de la longevitat de les grans construccions d'Herodes el Gran a Jerusalem. Una ambiciosa obra feta en època de Crist, representada pels colossals murs de la Muntanya del Temple i el luxós palau de l'Herodium.
Documentals
Durada: 60'
02.50
Construcciones imposibles
La casa en la luna
Charlie i Aidan coneixen una parella visionària que està construint una innovadora casa prefabricada de somni, amb vistes panoràmiques, a la bonica illa de Harris a les Hèbrides Exteriors, Escòcia.
Documentals
Durada: 45'
03.35
Bajo el polo
Bajo el hielo de Groenlandia
Amb immersions de fins a 100 metres de profunditat, bussejadors experts filmen la vida a un grau sota zero i comproven els límits del cos humà.
Documentals
Durada: 55'
04.30
Cachorros, su primer año de vida
Capítol que mostra la gran carrera per la supervivència en el seu primer any de vida dels cadells d'elefant a Kenya, de hiena clapada a l'Àfrica oriental, de llúdriga marina a Califòrnia, de macaco a Sri Lanka, de goril·la de muntanya a Uganda i de guineu àrtica a Islàndia.
Documentals
Durada: 50'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'