Programació La 2

Divendres, 23 agost de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
06.05
Una matemática viene a verte
Matemáticas borrascosas
Espai que demostra, amb l'ajuda de reconeguts experts en física, psicologia, meteorologia, lingüística i filosofia, que les matemàtiques formen part de la societat i de la seva manera de viure. El programa visita nombrosos llocs i entrevista persones de reconegut prestigi que s'han dedicat a diferents activitats professionals. Així, partint de situacions quotidianes que el públic pot identificar fàcilment, es descobreix quines matemàtiques s'hi amaguen al darrere.
Altres
Durada: 25'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Origen
Lechazo
El lletó és com anomenen a Castella i Lleó el xai de llet, una menja de races autòctones com churra, castellana i ojalada, o l'encreuament d'aquestes.
Documentals
Durada: 25'
08.05
Cosas de monos. Los macacos del monte Huangshan
Els macacos tibetans de les muntanyes Huangshan, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, són mestres de la comunicació, una habilitat necessària per a la seva supervivència. Així s'enfronten als desafiaments de cada estació i a les normes i jerarquies del seu grup familiar que els marquen la vida.
Documentals
Durada: 45'
08.50
Dfiesta en La 2
San Jorge
Un recorregut per les festes populars de diversos pobles d'Espanya.
Altres
Durada: 30'
09.20
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.50
Escala humana
Por el amor de Dios
Des dels orígens de la humanitat, les creences religioses han estat un dels pilars de l'organització social. Cada societat escull els seus llocs sagrats i construeix estructures que els acostin a l'espiritualitat.
Documentals
Durada: 25'
10.15
Arqueomanía
Muerte en el Nilo (I)
Zahi Hawass, figura indiscutible de l'egiptologia, participa en aquesta saga egípcia del programa i mostra els darrers descobriments de la Golden City, a Luxor. També analitza a fons el treball dels egiptòlegs espanyols en les seves missions a Egipte.
Documentals
Durada: 30'
10.45
Dinastías
Suricatas
La salina de Makgadikgadi és la llar d'un rei que s'acaba de coronar, un suricata anomenat Maghogho. El seu regne es troba al límit del que els suricates poden suportar. La temperatura arriba als 50 °C i no hi plou durant mesos.
Documentals
Durada: 55'
11.40
¡Por fin es lunes!
La empresa cuida planeta
Espai que mostra els processos de digitalització que estan revolucionant el món laboral.
Altres
Durada: 25'
12.05
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
12.15
Las rutas D'Ambrosio
La mágica Liébana
Gonzalo D'Ambrosio posa rumb a la Vall de Liébana, un enclavament molt particular per la seva geografia. La Serralada Cantàbrica pel sud i els Picos de Europa pel nord fan d'aquest lloc un enclavament privilegiat per al conreu d'espècies de climes més temperats.
Documentals
Durada: 65'
13.20
Mañanas de cine: La ley del juez Thorne
Rick Torne és un jutge que arriba a una petita ciutat de l'Oest per imposar-hi l'ordre, ja que la població viu sota el mandat del poderós Josiah Bannerman, el fill del qual, el Tom, diu que ha matat un home en defensa pròpia.
Pel·lícules
Durada: 65'
14.25
Ramón y Cajal. Historia de una voluntad
Cajal en Cuba
Ramón y Cajal, en la vellesa i des del seu despatx, escriu les seves memòries: el 1874 es trasllada a l'exèrcit expedicionari a Cuba i fa una estada en aquesta terra, on cau greument malalt.
Sèries
Durada: 55'
15.20
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.05
Vuelta Ciclista a España
Setena etapa, de 180,5 quilòmetres. Una etapa plana a través de la província de Còrdova abans del tradicional final a la capital. Després d'un primer pas per la meta, els ciclistes afronten la pujada a l'Alto del 14%, que serveix per seleccionar el grup abans d'encarar la baixada cap a la línia de meta. És un final propici per a ciclistes ràpids i amb prou força per passar aquesta dificultat final abans de disputar un esprint reduït, com va fer Magnus Cort el 2021. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 115'
18.00
El escarabajo verde
Al compás de la naturaleza
Lliurament que indaga en l'àmbit de la creació musical a partir dels sons de la natura. Els darrers anys, s'ha popularitzat una pràctica entre molts artistes musicals que afavoreix la reconnexió amb la natura: la creació de cançons fent servir sons gravats a peu de camp.
Altres
Durada: 25'
18.25
Nunca es demasiado pequeño
Trabajando con color y luz
Lliurament que mostra que treballar amb el color i la llum és clau per aconseguir que una casa petita es vegi espaiosa i oberta.
Documentals
Durada: 30'
18.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
19.00
El Paraíso de las Señoras
El Luciano i la Clelia estan molt nerviosos perquè avui pot ser el darrer dia per a l'Óscar, i el primer per a la llibertat de la Clelia. D'altra banda, la Gabriela i l'Agnes han treballat de valent, i el Vittorio té els tres vestits per al concurs de Pavia.
Sèries
Durada: 40'
19.40
El Paraíso de las Señoras
A Vil·la Guarnieri, el Luca acorrala l'Umberto al seu despatx i es produeix un desenllaç fatal. Mentrestant, la Nicoletta visita el Ricardo perquè vol tornar-li l'anell de compromís.
Sèries
Durada: 45'
20.25
Días de cine
El programa homenatja Alain Delon, el mític actor francès que va morir el passat 18 d'agost. Tot seguit, l'espai ofereix un nou lliurament dels seus reportatges sobre Alfred Hitchcock i repassa les principals novetats de la cartellera.
Altres
Durada: 35'
21.00
Detrás del instante
Ana Palacios
La fotògrafa Ana Palacios ha centrat la seva feina en els drets humans. La seva obra té una personalitat pròpia, allunyada del clixé associat a la pobresa que acompanya els països en vies de desenvolupament.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Plano general
Jenaro Castro conversa de manera senzilla i sincera amb personalitats destacades de la vida pública espanyola de tots els àmbits connectats amb l'actualitat. El programa combina l'entrevista amb el reportatge i diverses seccions.
Altres
Durada: 30'
22.00
Cartelera
Programa que informa sobre les estrenes cinematogràfiques.
Altres
Durada: 5'
22.05
Historia de nuestro cine: Cosas que hacen que la v
L'Hortensia és una oficinista de l'INEM, divorciada i avorrida, que no ha tingut cap relació des que el marit la va abandonar. No obstant això, coneix el Jorge, un home corrent, separat i optimista, que li canviarà la vida.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.35
Historia de nuestro cine: Mi noche de bodas
La Fernanda i el Cosme acaben de casar-se i volen consumar el seu matrimoni en un luxós hotel on encara arriben els regals d'última hora.
Pel·lícules
Durada: 85'
01.00
Música ligerísima
Programa antològic sobre la música espanyola dels anys 60 i 70.
Documentals
Durada: 55'
01.55
Documenta2
Inclou En el mar, una inmersión en el conocimiento
Documentals
Durada: 55'
02.50
Las rutas D'Ambrosio
Valladolid: tierra de pioneros
El Gonzalo es desplaça fins a Valladolid per conèixer els pioners que han fet d'aquesta terra la seva inspiració més gran i que estan revolucionant la gastronomia castellana.
Documentals
Durada: 55'
03.45
78/52. La escena que cambió el cine
Documental sobre l'escena més extraordinària i misteriosa de la història del cinema: l'escena icònica de la dutxa a Psicosi, d'Alfred Hitchcock. La història de l'home rere la cortina i la seva obsessió més gran.
Documentals
Durada: 85'
05.10
Namibia, la vida en la arena
Al sud de l'Àfrica, Namíbia estén la seva costa salvatge al llarg de més de 1.000 quilòmetres que presenten extenses i belles àrees àrides desèrtiques. Obstinadament, la vida sempre troba el seu camí i, contra vent i marea, aquestes condicions austeres no han impedit que la vida silvestre hi prosperi.
Documentals
Durada: 50'