Programació La 2

Dimecres, 11 setembre de 2024
06.00
Arqueomanía
Bayas, un sueño bajo el mar
L'objectiu fonamental d'aquest capítol és esclarir les causes de l'enfonsament de l'antiga ciutat de Baies, a Itàlia, al fons del mar.
Documentals
Durada: 30'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 15'
07.40
Flash moda
Adolfo Domínguez
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències i les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 30'
08.10
El año salvaje en África
Otoño
La tardor a l'Àfrica porta noves oportunitats. La pluja ofereix alleujament i l'oportunitat d'escapar de la calor de l'estiu. A més, és una estació de grans migracions i aventures amoroses.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Un país para leerlo
Menorca
El programa viatja aquesta setmana a Menorca, l'illa de la calma, per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Jacobo Bergareche i Patricia Almarcegui. A través de llibres, lectors i llibreries, l'espai recorre una illa desitjada per totes les grans civilitzacions.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Agatha Christie: la reina del misterio: Un gato en el palomar: Lucy Worsley explora els turmentats i poc convencionals primers anys d'Agatha Christie per descobrir els orígens del seu talent per a l'assassinat, i revela alguns secrets curosament ocults.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Al filo de lo imposible
Ver con las manos
Javier Aguilar té un grau de ceguesa que només li permet distingir entre llum i foscor. Després de participar als Jocs Paralímpics de Sidney en la disciplina de natació, va decidir abandonar aquest esport i dedicar-se a pujar muntanyes. Les primeres ascensions les va fer en companyia d'amics per les proximitats de Lorca, el seu lloc de naixement. Després d'uns quants anys de dedicació, va començar a sentir la necessitat d'anar una mica més enllà i es va plantejar iniciar-se en l'escalada, cosa que va fer de la mà del seu amic Damián.
Documentals
Durada: 30'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
El valle encantado
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta a la vall de Baztan, un territori cèlebre per la persecució de bruixes al segle XVII. Mentre segueix el pas de les bruixes i les llegendes navarreses, el Gonzalo coneix els aliments i les receptes de la regió.
Documentals
Durada: 60'
13.20
Mañanas de cine: Pistolero
Un pistoler madur que vol venjança per la mort del seu fill fa amistat amb un jove a qui intenta iniciar en la professió de xèrif.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.50
Curro Jiménez
El barquero de Cantillana
Francisco Jiménez, el Barquero de Cantillana, mata unes quantes persones del poble on viu en defensa dels seus drets personals. És per això que decideix canviar d'estil de vida i passar a l'equip dels bandolers, en el qual es fa capitost d'una banda amb el nom de Curro Jiménez.
Sèries
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Into the blue: Las islas Forgotten i Del amanecer al crepúsculo: El día de las madres más letales de la India y Sri Lanka: El Dia de la Mare arriba al final de l'estació seca de l'Índia i a l'inici de la de Sri Lanka. Per a les mares i les futures mares, de totes les formes i grandàries, no hi ha temps per descansar i relaxar-se, ja que l'alba pot ser tant una benedicció com una maledicció per a les seves criatures.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: Manipular las emociones: Els anunciants juguen amb les emocions per empènyer les persones a consumir, i les grans empreses fan proves per veure com impacten els seus productes. Des de la investigació de la manipulació fins a la vigilància massiva, aquest capítol mostra les capacitats de les noves tecnologies i com poden desxifrar les emocions.
Documentals
Durada: 50'
18.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
19.10
Grantchester
La mort del regidor Derek McArthur força la convocatòria de noves eleccions a Grantchester. D'altra banda, es jutja el Leonard per un delicte de desviació sexual.
Sèries
Durada: 45'
19.55
Grantchester
Una nit tranquil·la és interrompuda quan un grup de pilots són arrestats per colar-se a la pedrera local. Un d'ells mor, i el Will i el Geordie han de descobrir què ha passat.
Sèries
Durada: 45'
20.40
La asombrosa aventura estadounidense de George
La costa oeste
De petit, el George tenia una visió d'Amèrica basada en pel·lícules, vaquers, hamburgueses i ciutats plenes de gratacels. Califòrnia reuneix tots aquests elements clàssics d'Amèrica.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Documaster
Inclou 11-S: el día que cambió el mundo
Documentals
Durada: 90'
23.30
La gran evasión: la historia verdadera
El 1942, el règim nazi es troba en el màxim apogeu del seu poder i domina gairebé tot Europa. En aquest episodi es revela com els presoners van construir tres túnels enormes que duien els sobrenoms de Tom, Dick i Harry, i van preparar 200 homes per a l'evasió.
Documentals
Durada: 45'
00.15
La gran evasión: la historia verdadera
Roger Bushell i el Comitè X queden desolats quan el seu túnel, amb el sobrenom de Tom, és descobert i destruït pels guàrdies quan falten només uns dies per acabar-lo. Esperonat per la notícia d'una altra fugida que ha tingut èxit, Bushell decideix ben aviat obrir un altre túnel.
Documentals
Durada: 45'
01.00
La gran evasión: la historia verdadera
Els fugitius han marxat en totes direccions, i dels 200 que intentaven sortir només 76 han aconseguit escapar. A l'alba, el túnel és descobert pels alemanys, i comença la caça dels fugitius. L'home número 77 és el descobert i la resta dels presoners no tenen cap esperança de fugir.
Documentals
Durada: 40'
01.40
Festivales de verano
XXVI Festival Internacional de Jazz de San Javier 2024: Bill Charlap Trío. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 75'
02.55
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: La reconciliación con las emociones: La irrupció de la intel·ligència emocional, el coneixement de les emocions en els animals i una profunda llibertat d'expressió de l'emoció individual han provocat una autèntica revolució al si de la societat.
Documentals
Durada: 55'
03.50
Las rutas D'Ambrosio
La Raya de María La Portuguesa
El Gonzalo arriba a Portugal seguint els passos del famós fado de Carlos Cano María la Portuguesa. En aquesta ruta musical i gastronòmica descobreix tellerines i sal a Huelva abans d'anar a Portugal per conèixer com es pesca i es cuina el pop.
Documentals
Durada: 50'
04.40
El año salvaje en África
Invierno
L'hivern al sud de l'Àfrica porta sequera, gel i tempestes. És la temporada de mort i resurrecció, ja que els animals han de competir amb el clima, amb la terra i entre ells.
Documentals
Durada: 50'
05.30
Escala humana
Vivir para adentro
Els patis s'identifiquen en moltes cultures amb l'oci, el descans o la contemplació. Són llocs per conversar i on conflueix la vida de la gent.
Documentals
Durada: 30'