Programació La 2

Dissabte, 14 setembre de 2024
06.00
Las rutas D'Ambrosio
Comarca vaqueira
D'Ambrosio arriba a Astúries per conèixer com viu i com menja el poble vaqueiro, un poble amb la vida marcada per la cura del bestiar i la transhumància.
Documentals
Durada: 50'
06.50
Las rutas D'Ambrosio
La Raya de María La Portuguesa
El Gonzalo arriba a Portugal seguint els passos del famós fado de Carlos Cano María la portuguesa. En aquesta ruta musical i gastronòmica descobreix i recull tellerines i sal a Huelva abans d'anar a Portugal per conèixer com es pesca i es cuina el pop.
Documentals
Durada: 55'
07.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.00
Los conciertos de La 2
Donación Fundación Juan March: Selección 90'. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'Orquestra Simfònica i Cor de RTVE.
Altres
Durada: 95'
09.35
El escarabajo verde
Al borde del abismo (II)
El programa duu a terme, en col·laboració amb diferents televisions públiques d'Europa, un rodatge especial per donar a conèixer exemples de recuperació europeus. Durant tres capítols, l'espai viatja pel continent per conèixer històries d'èxit i veure treballs i estudis fets amb la finalitat de recuperar espècies que es troben en perill d'extinció.
Altres
Durada: 25'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
El programa entrevista el terapeuta Pedro Valentín-Gamazo per parlar de les conseqüències psicològiques i emocionals de ser un nen prematur. A continuació, es tracta un tema que preocupa molt actualment: el suïcidi, la segona causa de mortalitat entre els joves de menys de 20 anys el 2021. Finalment, l'espai posa el focus en la importància de les reserves marines, enmig de l'actual crisi mediambiental. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 35'
11.15
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per aconseguir-ho, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 15'
11.30
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
12.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
12.10
La asombrosa aventura estadounidense de George
El sur
En aquest episodi, el George viatja 650 milles, des de Nova Orleans, a Louisiana, fins a Bandera, a Texas. El seu objectiu és veure com les onades d'immigració procedent d'Europa, al llarg de 300 anys, van donar forma a dos estils arquitectònics molt diferents.
Documentals
Durada: 50'
13.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
13.50
La nueva luna del Apolo
Documental que commemora el 50è aniversari de l'històric allunatge de l'Apollo 11.
Documentals
Durada: 55'
14.45
La tierra vista desde el cielo
Egipto desde el cielo (II)
Un viatge aeri espectacular per tot Egipte que mostra les meravelles d'aquest país únic.
Documentals
Durada: 45'
15.30
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, els dissabtes i diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors que proven de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 50'
16.20
Grandes documentales
Inclou El año salvaje en África: Otoño i Into the blue: Las islas Forgotten: Al centre del Triangle de corall hi ha les illes Forgotten, els esculls més verges d'Indonèsia i un dels últims paradisos marins. Aquestes illes són especialment apropiades per observar com es relacionen tots els elements de la cadena alimentària del món submarí.
Documentals
Durada: 100'
18.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
18.10
Panteras
El leopardo de las nieves
El lleopard de les neus és un felí mític que viu a les muntanyes del Tibet i l'Himàlaia. L'Andoni i l'Unai han de viure a més de quatre mil metres d'altura per poder-lo observar, passant fred i bregant amb el mal d'altura.
Documentals
Durada: 25'
18.35
Hundidos
HMS. Serpent
Els bussos comencen a cercar el Serpent, un vaixell militar de l'armada britànica que es va enfonsar el 1890 a Punta do Boi, a Galícia.
Documentals
Durada: 55'
19.30
El templo de Hatshepsut, reina de Egipto
El temple funerari de Hatshepsut, construït 1.500 anys aC a la riba occidental del Nil, davant del temple de Karnak, és una mostra de l'ambició arquitectònica de la primera dona faraona de la història d'Egipte i del seu atípic regnat.
Documentals
Durada: 55'
20.25
Los trenes panorámicos de Escocia
A la línia de les terres altes occidentals, l'ampliació de Mallaig connecta Fort William amb el poblet costaner de Mallaig. Pel camí, travessa i escala alguns dels paratges més imponents de tot Escòcia.
Documentals
Durada: 45'
21.10
Mi casa flotante
Spokes y Nixon
Ben Spokes i la seva dona, la Michelle, sempre han estat fanàtics de les caravanes, i fins i tot dirigeixen el seu propi club de caravanes antigues.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: Hijos del sol
L'Ali, un nen de 12 anys, i els seus tres amics treballen molt per sobreviure i mantenir les seves famílies fent petits encàrrecs en un garatge i cometent delictes menors per guanyar diners ràpidament. En un gir dels esdeveniments que sembla miraculós, encarreguen a l'Ali la missió de trobar un tresor amagat sota terra. Per fer-ho, la colla s'ha d'inscriure a l'Escola del Sol, una institució benèfica per a nois del carrer i nens treballadors, pròxima al lloc on es troba el tresor.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou La lucha por la fertilidad i Te doy mi útero
Documentals
Durada: 120'
01.40
Guggenheim
Martha Jungwirth
Programa divulgatiu sobre les activitats del Museu Guggenheim.
Documentals
Durada: 25'
02.05
Lafarge, una fábrica de espías
Reportatge que denuncia que la intel·ligència francesa va utilitzar, a Síria, la fàbrica cimentera Lafarge per introduir una xarxa d'espionatge i finançar el Daesh, l'enemic número u d'Occident. La investigació revela aquesta història d'espies occidentals, de geopolítica i d'escàndol judicial, a través dels testimonis d'alguns dels directius i col·laboradors de Lafarge que són investigats per finançament del terrorisme.
Altres
Durada: 60'
03.05
Documenta2
Inclou Agatha Christie: la reina del misterio: Retrato inacabado: El 1930, mentre es recupera d'una crisi personal, Agatha Christie s'enamora i es casa amb Max Mallowan. Aquest devia ser el període en què va escriure algunes de les seves novel·les més famoses. La Lucy segueix els passos de l'escriptora per descobrir l'origen d'aquestes obres.
Documentals
Durada: 50'
03.55
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: La reconciliación con las emociones: La irrupció de la intel·ligència emocional, el coneixement de les emocions en els animals i una profunda llibertat d'expressió de l'emoció individual han provocat una autèntica revolució en el si de la societat.
Documentals
Durada: 50'
04.45
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: Manipular las emociones: Els anunciants juguen amb les emocions per empènyer les persones a consumir, i les grans empreses fan proves per veure com impacten els seus productes. Des de la investigació de la manipulació fins a la vigilància massiva, aquest capítol mostra les capacitats de les noves tecnologies i com poden desxifrar les emocions.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: Sanar las emociones: Capítol que mostra com, gràcies al progrés científic, actualment és possible desenvolupar noves teràpies per calmar i controlar els trastorns i les emocions.
Documentals
Durada: 55'