Administracions

Detenen l'exgerent de Serveis Socials pel cas Inipro

La Guàrdia Civil va escorcollar el domicili d'Antonio Muñoz, que va quedar en llibertat en espera de declarar davant del jutge

El govern defensa que la “mala praxi” a l'àrea no va ser delictiva

Primera imputació dins del cas Inipro, que investiga presumptes delictes contra l'administració pública en relació amb l'adjudicació de treballs de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona entre els anys 2010 i 2012. L'exgerent de l'IMSS Antonio Muñoz (actualment treballador municipal de l'àrea d'assistència sanitària de la Guàrdia Urbana) va ser detingut ahir al migdia al seu domicili per membres de la Guàrdia Civil. Els agents també van escorcollar durant el matí el seu domicili, tal com el 9 d'octubre passat ja van fer en altres dependències municipals. Muñoz va ser deixat en llibertat ahir a la tarda després de prestar declaració a la comandància de la Guàrdia Civil i pròximament serà cridat a declarar davant del jutge.

Presumptes delictes

A l'exgerent de l'IMSS, que va dimitir del càrrec el 2013 després que una auditoria interna detectés irregularitats administratives en les adjudicacions a Inipro, se li imputen presumptes delictes de prevaricació, malversació de fons públics i alteració de preus en concursos i subhastes públiques, entre altres delictes contra l'administració, segons van confirmar fonts pròximes a la investigació.

Muñoz és el primer imputat que es fa públic de la investigació judicial que està dirigint el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona sobre el conegut com a cas Inipro. La investigació va començar arran d'una denúncia de la CUP a la fiscalia el 2013, que es va derivar al jutjat la primavera passada. Muñoz va treballar sota la direcció de l'exregidora del PSC Victòria Pelegrín, que va ser apartada de l'àrea pocs mesos després de l'esclat del cas. La investigació, sota secret de sumari, se centra en l'adjudicació de treballs per a la inserció de la immigració a l'empresa Inipro l'any 2010, i la seva pròrroga els dos anys següents, pels quals va cobrar 137.000 euros. La companyia, a la qual s'acusa de ser pròxima a l'òrbita socialista, va ser escollida en un procediment negociat en què l'altra candidata era filial seva. Els denunciants també van expressar els seus dubtes sobre la tasca que finalment va desenvolupar Inipro. La Guàrdia Civil va escorcollar a principis de mes la seu de l'IMSS, a més del despatx actual de l'exgerent a les dependències municipals a la plaça Imperial Tàrraco i l'edifici de l'ajuntament, entre altres espais.

Confiança del govern

La portaveu del govern municipal, Begoña Floria (PSC), va tornar a defensar ahir que la “mala praxi” ja detectada en auditories internes en la contractació d'Inipro no és constitutiva de delicte, i va assegurar que l'executiu ha revisat aquests dies els expedients. “Puc garantir que la feina es va fer i era necessària”, va afirmar Floria, que va descartar que una hipotètica imputació de membres del govern local pugui afectar la governabilitat.

La CUP, per la seva banda, va demanar que la investigació arribi “fins tan amunt com calgui”, al mateix temps que va lamentar de nou que no es faci res per evitar casos similars.

LA FRASE

M'ha sorprès la detenció ja que ell sempre ha estat a disposició del jutge i la Guàrdia Civil
Begoña Floria
Portaveu del govern a l'Ajuntament de Tarragona (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia