Societat

Castells en estat pur

La Colla Vella triomfa a la Bisbal del Penedès amb una gran tripleta de gamma extra, la Colla Joves hi descarrega el 2 de 8 net i els Castellers de Vilafranca també estan a l’altura

La diada de la Mare de Déu d’agost de la Bisbal del Penedès es va saldar amb sis castells de gamma extra. Cita ineludible, cent per cent castellera, salvant totes les distàncies, el 15 d’agost el carrer del doctor Robert recorda el Far West: tres colles, comptes pendents, aires de duel, cos a cos i una posada en escena, sempre presidida per una calor sufocant, que afegeix handicaps de dificultat explícita als castells que s’hi tiren.

Ahir, en una diada molt estratègica, la Colla Vella es va imposar de manera clara i contundent amb una gran tripleta de gamma extra. La seva sortida va ser imponent, amb el 5 de 9 exigint la millor resposta de part d’un tronc amb molta classe. En segona ronda, la Vella va mantenir la directa posada per atacar el 4 de 9 amb el pilar, un castell molt complicat que, igual com ja va succeir a la Firagost, va portar la lluita fins al límit.

La diferència amb el que es va completar a Valls, però, és que ahir, quan el pilar va quedar sol damunt la pinya i el castell es va carregar, a la baixada es va acabar girant i cedint. Caiguda tova. Els rosats van culminar la seva gran actuació amb el multitudinari 9 de 8 que fan de memòria i van rubricar el triomf amb el pilar de 7. La Vella no afluixa.

Verds, regust agredolç

La caiguda del 3 de 9 dissabte a Cal Figarot i l’exigent calendari que els espera aconsellaven que els Castellers de Vilafranca es presentessin ahir a la cita bisbalenca amb la consigna clara de dosificar esforços, encara que això suposés haver de renunciar a la victòria.

Per afrontar-la amb la colla fresca, els verds van obrir amb la torre de 9, un gamma extra que els va d’allò més bé per rodar les manilles. Execució impecable. Tot seguit, els vilafranquins van descarregar el 3 de 9 amb un folre reduït (prova del 3 de 10 que volen dur a plaça dissabte en l’esperadíssima diada del seu 70è aniversari, en què compartiran cartell ni més ni menys que amb una Colla Vella que trepitjarà fort), i van arrodonir la sèrie amb el 4 de 9. La taca, però, va arribar en la ronda dels pilars. Però el rol de secundaris no va amb els verds, que no es van resignar a deixar-ho sense posar-hi el segell del segon castell amb manilles de la diada. Així doncs, es va ordenar formar per al pilar de 8 que, lleugerament abalançat, va cedir després de la carregada.

El 2 de 8 net de la Joves

La Colla Joves es va tornar a moure en pols extremadament oposats. D’una banda, els diables vermells van sortir de plaça havent descarregat el castell més valorat de tots, però en canvi sense poder acompanyar la gesta d’una actuació convincent.

Després d’un primer intent desmuntat, la Joves va descarregar un 2 de 8 net extraordinari, marca de la casa i que en cap moment va fer la sensació que pogués caure. Així de clar. I atenció perquè a la pinya la descarregada es va rebre amb crits d’“un pis més, un pis més”... És el primer 2 de 8 net que es veu a la Bisbal.

L’altra cara. Tot seguit, la Joves va abordar el 5 de 9, un castell que necessita afegir a la seva gamma. Mal lligada, però, la construcció es va desmuntar ben aviat. No hi van tornar i va semblar que la colla es desconnectava de la diada, ja que tot seguit també va haver de desmuntar el 3 de 9, que, a la segona, sí que va completar. La Joves es va acomiadar amb el pilar de 6.

Castells en estat pur, cada 15 d’agost a la Bisbal del Penedès.

DIADA DE LA MARE DE DÉU D’AGOST LA BISBAL DEL PENEDÈS, CARRER DEL DOCTOR ROBERT

Vella dels Xiquets de Valls:
5/9f, 4/9fa(c), 9/8, P/7f
Castellers de Vilafranca:
2/9fm, 3/9f, 4/9f, P/8fm(c)
Joves Xiquets de Valls:
id2/8net, 2/8net, id5/9f, id3/9f, 3/9f, P/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs