Societat

Uns 80.000 abonats encara no tenen llum

Una avaria històrica

Uns 80.000 abonats encara no tenen llum a la ciutat de Barcelona després de gairebé 24 hores sense subministrament si bé Fecsa-Endesa ha restablert aquesta matinada el servei a altres 30.000 clients que depenien de la subestació d'Urgell, segons han explicat fonts de l'empresa.

Red Eléctrica Española (REE) ha reparat aquesta matinada els desperfectes de la subestació d'Urgell, per la qual cosa s'ha pogut restablir el subministrament als veïns de la part esquerra del districte de l'Eixample i de Sant Gervasi, uns 30.000 abonats, ha precisat un portaveu de Fecsa-Endesa.

Les citades fonts han explicat que REE no ha reparat els problemes registrats en la subestació de Maragall, pel que queden encara sense servei elèctric uns 80.000 abonats de part dels districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Guinardó i Gràcia.

Mentre es realitzen els treballs de reparació d'aquesta subestació, davant la qual es van registrar protestes de veïns indignats per la situació ahir a la nit, Fecsa-Endesa ha indicat que instal·larà uns 40 grups electrògens per pal·liar la falta de llum en aquestes zones.

El director de Relacions Institucionals de la companyia Fecsa-Endesa, Albert Alegre, ja va explicar ahir a la nit que aquests grups electrògens s'instal·laran, preferentment, en alguns "punts crítics" com centres sanitaris o l'enllumenat públic.

El portaveu de Fecsa-Endesa no ha pogut precisar aquest matí quan es restablirà el servei d'electricitat als 80.000 abonats que no tenen electricitat.

Guàrdia Urbana als semàfors
Fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona han indicat que, a causa dels semàfors que no funcionen en les zones que encara romanen sense llum, agents municipals se situen des de primeres hores d'avui a la confluència de carrers en els quals habitualment es registra molt trànsit per fer desviaments esporàdics de vehicles.

Així, el carrer Mallorca, una de les més transitades en direcció al centre de la ciutat, ha estat tallada al trànsit des de l'avinguda Diagonal amb el passeig de Sant Joan, per evitar retencions de vehicles atès que en aquesta zona no funcionen els semàfors.

Aquesta acció de desviaments esporàdics en punts determinats de la ciutat es realitzaran mentre duri l'avaria i, especialment, durant les hores punta de circulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.