Societat

Pizarro donarà explicacions al Parlament per l'apagada

Una avaria històrica

Onze dies després de l'apagada que va deixar gran part de la ciutat de Barcelona sense llum, el president d'Endesa ha decidit comparèixer al Parlament de Catalunya per explicar l'estat de les inversions a la xarxa elèctrica. Manuel Pizarro va anunciar ahir al consell d'administració de la companyia que enviarà dilluns una carta al president de la cambra per sol·licitar la compareixença.

La decisió de Pizarro ha estat motivada per les crítiques i les crides a donar la cara dels partits catalans i de diversos sectors afectats. El tall de llum va afectar uns 350.000 abonats i va durar més de tres dies. El mateix conseller d'Economia, Antoni Castells, va reclamar-li en la seva compareixença de dilluns passat que demani perdó als ciutadans que han patit les conseqüències del caos elèctric. Però segons algunes fonts d'Endesa, Pizarro no té previst parlar de responsabilitats, encara que no ho descarten, en funció de les preguntes que li facin durant la compareixença. Les mateixes fonts asseguren que cap membre del govern català ha instat el president de l'elèctrica a comparèixer al Parlament i que ho farà a petició pròpia.

D'altra banda, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va sortir ahir al pas de les crítiques que ha rebut perquè no va visitar els barris afectats per l'apagada de llum durant la seva visita a Catalunya dijous i es va limitar a fer una passejada pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i dinar amb el president de la Generalitat. Doncs bé, Zapatero va justificar ahir la seva actuació a Catalunya. El cap de l'executiu espanyol va explicar que havia de veure tots aquells que són "a primera fila", que són els que, al seu parer, havien de treballar per restablir la normalitat en l'ús dels serveis.

Crítica també a Canàries
Després que tots els partits catalans excepte el PSC expressessin decepció pels resultats del seu viatge llampec a Barcelona, Rodríguez Zapatero va indicar que la seva intenció no va ser evitar en cap moment els ciutadans, però que va considerar més oportú reunir-se amb membres destacats perquè són aquests els que tenen la responsabilitat de solucionar els problemes.

El president de l'executiu espanyol no ha rebut crítiques només arran de la seva visita a Catalunya. També el seu viatge a les Canàries, motivat pels incendis que han assolat les illes, ha aixecat força polseguera. Zapatero tampoc no es va acostar a les zones afectades pel foc, fet que també se li ha retret.

"Quan un president del govern assisteix a un lloc on hi ha una circumstància que exigeix per damunt de tot garantir un bon funcionament, és lògic que l'atenció fonamental es dediqui als qui són a primera fila", va manifestar Zapatero durant la roda de premsa posterior a la seva visita institucional a la localitat madrilenya de Parla, on va estar acompanyat per l'alcalde, Tomás Gómez, nou líder dels socialistes de Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.