Societat

El govern dóna a les elèctriques un termini de 2 anys per millorar el seu subministrament elèctric

Una avaria històrica

Les elèctriques tindran, a partir d'ara, dos anys per millorar el seu subministrament. Si més no, això és el que recull l'avantprojecte de llei de Garantia i Qualitat del Subministrament Elèctric a Catalunya. La nova normativa també augmenta els requisits actuals de protecció del consumidor i les garanties de subministrament, i augmenta les sancions fins els 30 milions d'euros en casos greus, davant als 3 milions màxims actuals.

La nova norma, que ha de ser aprovada dimarts que ve a la reunió setmanal del govern, vol així evitar apagades com la que el 23 de juliol passat va deixar sense llum a 350.000 persones a Barcelona durant diversos dies.

Ara, la Generalitat exigirà a les elèctriques que resolguin les incidències en un màxim de 4 hores en les zones urbanes (amb més de 20.000 clients), davant de les 5 actuals, i demanarà un millor disseny de la xarxa per evitar al màxim les incidències.

Això vol dir que cada client haurà de poder ser alimentat per una segona subestació si la subestació de la qual depèn normalment falla. Les empreses distribuïdores també hauran de disposar d'equips auxiliars d'emergència i de grups electrògens, així com d'una subestació mòbil de 30 megavats de potència en cas que donin servei a més d'1 milió de clients.

Noves sancions
En cas d'incompliment de la normativa, el govern podrà revocar o suspendre autoritzacions administratives sobre les que té competències. A més, amb la nova regulació augmenta l'import de les sancions: 600.000 € per casos lleus (ara són 60.000 €), 6 milions per casos greus (ara són 600.000 €) i 30 milions per a casos molt greus (ara són 3 milions).

En el cas de l'apagada del juliol, la Generalitat de Catalunya finalitzarà el seu expedient informatiu la setmana que ve, i si les conclusions porten a l'executiu a obrir expedient sancionador, aspecte encara per decidir, la voluntat del govern és aplicar les multes previstes en l'avantprojecte de llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.