Societat

CiU reclama la creació d'un organisme de control tècnic de les obres del TGV

Carod-Rovira culpa dels problemes d'infraestructures als "anteriors governs espanyols de torn"

Convergència i Unió ha reclamat la necessitat de crear un organisme de control tècnic de les obres del TGV perquè "ja no ens podem fiar ni del Ministeri de Foment, ni de la informació que dóna". El portaveu de la formació al Senat, Pere Macias, ha acusat Adif i Foment de "no donar explicacions clares i de tenir una actitud d'opacitat informativa" en relació als problemes que estan generant les obres.
CiU ha reclamat al govern espanyol que prioritzi el restabliment del servei de Rodalies Renfe, que s'apliquin mecanismes més solvents de control de les obres i que es deixi de parlar de dates per a l'arribada del TGV a Barcelona.

Justament aquest divendres al matí Macias, acompanyat de Josep Rull, responsable d'Infraestructures de CiU al Parlament, i el regidors de l'ajuntament de l'Hospitalet han visitat el túnel dels FGC que va quedar afectat fa una setmana per les obres del TGV. Han explicat que mentre que la Generalitat no els hi ha posat cap impediment per comprovar l'estat de la incidència en aquest punt, Adif no els ha permès veure l'estat de les obres del TGV a l'entorn de l'estació de Bellvitge de Renfe.

Asseguren que amb aquest nou esvoranc queda clar que "no s'està controlant la situació per forçar els terminis de finalització de les obres", ha explicat Rull, que ha reclamat al president del govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero, "que es deixi d'excuses i que expliqui que la data del 21 de desembre serà superada".

Dimissió d'Àlvarez
CiU reclama també la dimissió de la ministra de Foment i del secretari d'estat d'Infraestructures perquè, diuen, "constitueixen el principal obstacle que impossibilita adoptar les decisions tècniques pertinents" per tenir millor controlada la situació i per establir nous mecanismes o fer les modificacions tècniques que siguin necessàries perquè els incidents, com aquest nou esvoranc, no es tornin a repetir.

Reacció de Carod-Rovira
El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que els problemes d'infraestructures que està patint Catalunya "són culpa dels anteriors governs espanyols de torn" que no van invertir el que era necessari per al desenvolupament del territori.

Segons Carod-Rovira la situació de les infraestructures "no pot continuar així" i el que es tracta ara és de garantir la seguretat i procurar restablir "en les millors condicions" el servei de Rodalies, i al final acabar les obres del TGV. Segons el vicepresident, durant anys no hi ha hagut, per part dels "governs espanyols de torn", el nivell d'inversió i atenció que necessitava la societat catalana per al seu creixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.