Societat

Magdalena Álvarez afirma que no existeix "el plantejament" de retirar el contracte a OHL i descarta la seva dimissió

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha reiterat la seva intenció de no dimitir i ha afirmat que al departament que dirigeix no existeix "el plantejament" de retirar el contracte a la constructora OHL, responsable d'un tram de les obres del TGV a l'entrada a Barcelona.

En declaracions als mitjans, prèvia a la roda de premsa que ha donat a Sevilla per a fer un balanç de la gestió del Govern de Zapatero, la ministra ha assegurat que no preveu rescindir el contracte a OHL malgrat que, després de conèixer l'incident d'ahir a Bellvitge, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) hagi ordenat a la constructora, que controla i presideix Juan Miguel Villar Mir, paralitzar les obres i les autoritats li hagin demanat compensacions pels problemes ocasionats.

Contradicció
Amb aquestes declaracions Álvarez contradiu la decisió del govern central de rescindir el contracte a la companyia OHL, després dels continuats incidents en les obres de construcció del TGV. Zapatero i Montilla van acordar que ara per ara el més important era garantir la seguretat i restablir el més ràpid possible el servei de Rodalies.

OHL "no és un tema rellevant", segons Montilla
El president de la Generalitat, José Montilla, ha subratllat que la prioritat per al Govern és la seguretat i el restabliment de Rodalies, mentre que el que pugui passar amb OHL "no és un tema rellevant si tenim en compte les prioritats del govern català", perquè no és l'empresa que s'ocupa de solucionar el problema de Rodalies.

Respecte a l'arribada del TGV a BCN, el president ha indicat que "si no és el mes que ve, serà un altre mes o el següent", però que "l'important en aquest moment no és el dia d'arribada sinó el servei de Rodalies i la seguretat". Montilla no ha volgut, però, assenyalar el 3 de novembre com a data de restabliment de Rodalies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.