Societat

Unió de Pagesos i una quinzena de comunitats de regants del Camp de Tarragona s'oposen a l'enviament d'aigua a Barcelona

El sindicat Unió de Pagesos (UP) i diverses comunitats de regants del Camp de Tarragona denuncien que la decisió de transvasar aigua s'ha pres sense haver consultat el sector agrari. Els dos col·lectius han manifestat el seu malestar i la seva oposició a la decisió dels ajuntaments de Tarragona i Reus d'enviar aigua a Barcelona, ja que es pren, segons ells, sense tenir en compte la "greu" sequera que pateix des de fa tres anys el Camp de Tarragona i que ja provoca restriccions en alguns municipis.

Entre les comunitats de regants que expressen el seu rebuig a aquesta actuació juntament amb Unió de Pagesos, es troba la del Marge Esquerre del Riu Gaià, la de Reg d'Argentona, la de Camp de l'Alzina, la de la Riera de la Selva del Camp, la del del Pou de la Granja, la de les Parellades, la del Reg del Francolí, la de l'Altra Banda, la del Pou de la Granja, la de la Bassa de Vilallonga, la de la Mina dels Majols, la de l'Horta de Vila-rodona, la del Molí del Quico i la Granja i la de la Sequieta.

Aquestes entitats adverteixen que fa anys que el sector agrari utilitza sistemes de reg de suport en els diversos conreus i recorden que a hores d'ara encara no s'ha començat a regar i, possiblement en algunes zones, no es pugui ni començar a fer-ho, segons aquestes entitats. A més, han afegit, que l'enviament de 4,4 Hm3 o més a l'àrea metropolitana de Barcelona incrementarà la vulnerabilitat dels aqüífers i l'assecament dels pous de reg.

Unió de Pagesos i les comunitats de regants, manifesten que són conscients de la problemàtica de l'entorn ecològic, i refermen el seu compromís amb la gestió de l'aigua, tant en el consum com en la qualitat. Així mateix, exigeixen als responsables polítics i administratius que apostin per un "veritable equilibri territorial" que garanteixi el desenvolupament del Camp de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.