Política

Pujol aposta pel suport de CiU al tripartit si tria una solució "amb cap i peus" per a la sequera

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat en declaracions a l'ACN, que seria "molt bo" que Convergència i Unió doni suport al govern de la Generalitat, si es planteja una solució "amb cap i peus", al problema de la sequera, sempre i quan "no s'enganyi al país", i descarta alternatives com portar aigua del Segre.

Un dia abans de la ciemera de l'aigua entre l'actual president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, Pujol ha remarcat que el seu govern no va tenir mai el suport dels partits que ara formen l'executiu, quan eren a l'oposició. "A Convergència li seria fàcil fer sang amb el tema de l'aigua, i no en fa", ha afegit en referència al debat de l'aigua.

Jordi Pujol ha considerat que més greu que la manca de pluja és la "cultura del no", que des de fa anys han dut a terme els membres de tripartit, i que hi hagi una "mentalitat" que faci que cada vegada que es proposi una solució "hi hagi gent que consideri que la seva obligació és oposar-s'hi", ha raonat. Ha estat contundent a l'hora de dir que és "mentida" que quan Convergència i Unió era a la Generalitat no havia fet res per evitar la situació que viu ara Catalunya.

El líder convergent ha confiat que la situació canviï. "Esperem que es rectifiqui i que es vagin trobant solucions, que n'hi ha", ha dit, posant com a exemple, el transvasament del riu Roine. D'altra banda, ha assenyalat que CiU ja plantejava fa temps solucions que ara s'estan debatent. "Sempre havíem dit que es podia comprar aigua dels regants de l'Ebre", ha declarat. "No és cap invent d'ara" ha afegit. "Això ja ho havíem fet, i ho havíem proposat i ens deien que no", ha conclòs.

Pujol ha fet aquestes declaracions en una visita al local de CDC de Gavà, grup que es va renovar totalment fa gairebé un any. Acompanyat de la seva esposa, Marta Ferrussola, Pujol ha participat posteriorment en un dinar amb militants de la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona