Societat

Francisco Camps: "Si s'hagués aprovat el Pla Hidrològic Nacional ara Barcelona no tindria problemes d'aigua"

El president del País Valencià, Francisco Camps, ha assegurat que "si s'hagués aprovat el Pla Hidrològic Nacional (PHN) i el transvasament de l'Ebre" Barcelona "no patiria" ara problemes d'aigua.

Camps ha fet aquestes declaracions durant el ple del Comitè de Regions de la Unió Europea, que ha aprovat aquest dijous l'informe del president valencià, que advoca entre altres solucions pel recurs als transvasaments per pal·liar l'escassetat d'aigua i la sequera a Europa. Així, s'ha aprovat una moció en què, en cas de necessitat, els països de la Unió es puguin cedir aigua.
L'informe, que amb altres documents servirà d'orientació per a futures polítiques comunitàries, ha estat aprovat amb 43 esmenes, algunes de les quals delimiten les condicions per fer ús d'infraestructures com els transvasaments.

Catalunya i Aragó han votat en contra del text després que es rebutgessin moltes de les seves propostes, mentre que Múrcia hi ha mostrat el seu suport.
El document és "fonamental per als països del sud de la Unió Europea i les seves regions, que en el futur tindran accés igualitari a l'aigua, siguin riques en aquest bé o no", segons ha declarat Camps quan s'ha acabat la votació.

El president de la Generalitat valenciana ha assenyalat que "no existeixen alternatives" per al recurs als transvasaments –que ha quedat ratificat amb l'aprovació del text–, però sí "mesures complementàries d'estalvi, eficiència en l'ús de l'aigua i de respecte al medi ambient".

Així mateix, ha destacat que l'aprovació del text dóna suport "al concepte de nació, ja que es farà el repartiment segons els principis de solidaritat i subsidiarietat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona